Gå til sidens hovedinnhold

Rana Gruber sier opp og permitterer

Artikkelen er over 12 år gammel

24 av Rana Grubers ansatte mister jobben, og om lag 100 personer bli berørt av hel eller delvis permittering.

Rana Gruber som produserer jernmalm for det europeiske stålmarkedet, har de siste årene tilpasset bemanningen til et økende volum. Dette volumet er bedriften ikke i nærheten av produsere, etter at finanskrisa også rammet stålmarkedet.

- Det fører, dessverre, til behov for nedbemanning. I første omgang gjelder dette gruva, der 20 av de fast ansatte vil motta oppsigelsesbrev i løpet av kort tid. I oppredningsverket i Vika vil 4 personer få tilsvarende brev, sier Gunnar Moe, som er personal- og administrasjonssjef i Rana Gruber.

I tillegg til oppsigelsene vil de resterende ansatte i gruva gå ut i 50 prosent permisjon i en periode på 10 uker, fra etter påske. I oppredningsverket vil det bli 50 prosent permisjon fra uke 8 til og med uke 35. Både i gruva og i oppredningsverket vil de ansatte jobbe annenhver uke i permitteringsperioden.

Hele Rana Grubers organisasjonen gjennomgås for å tilpasse bedriften til en minimumsbemanning i forhold til den produksjon man tror på framover.

- Det vil temmelig sikkert føre til ytterligere behov for bemanningstilpasning i andre avdelinger i bedriften i tida som kommer, sier Gunnar Moe.

Mer om denne saken leser du i Rana Blads papiravis og på PDF onsdag.