Rana Høyre, Venstre og Frp om løpende barnehageopptak: - Velkommen etter, Arbeiderpartiet

Venstrepolitiker i Rana og Nordland, Mats Hansen, er blant de som reagerer på Rana Arbeiderpartis barnehageutspill. Arkivfoto: Øyvind Bratt

Venstrepolitiker i Rana og Nordland, Mats Hansen, er blant de som reagerer på Rana Arbeiderpartis barnehageutspill. Arkivfoto: Øyvind Bratt

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I en pressemelding har Rana Høyre, Rana Venstre og Rana Frp gått til motangrep på Rana Arbeiderparti etter deres utspill i Rana Blad mandag.

I mandagens utspill meldte Rana Arbeiderparti at de ville fremme forslag om løpende barnehageopptak i kommunen. Partiet kom samtidig med kraftige spark til regjeringens barnehagesatsing.

I en pressemelding, sendt tirsdag formiddag, svarer nå de overnevnte partiene på kritikken fra Ap, og melder blant annet at de reagerer kraftig på påstandene om den borgerlige regjeringen ikke skal ha gjort noe for foreldre som får barn etter fristen for barnehageopptak og for ikke å ha finansiert en bedre barnehagedekning.

- I forrige periode flyttet vi grensen for når man har lovfestet rett til barnehageplass fra 31. august til 1. desember. Dette var ett av Venstres krav i forhandlingene, sammen med gratis kjernetid for 3-, 4- og 5-åringer. I tillegg ble det i 2015 bevilget 307 millioner til 3400 nye barnehageplasser på landsbasis, uttaler Mats Hansen i Rana Venstre.

Videre i pressemeldingen skriver partiene at den nye blågrønne regjeringen går inn for å "videreføre redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid i barnehage for barn av foreldre med lav inntekt. Regjeringen vil også utvide ordningen til å gjelde SFO og tilby gratis barnehage til alle barn i integreringsmottak".

- Kommunenes økonomi er styrket kraftig siden Erna tok over som statsminister i 2013. Arbeiderpartiet lovet to barnehageopptak under valgkampen i 2015 men venter altså til sitt siste budsjett for perioden med å komme med forslaget. Nå er det jo bare desemberbarna som ikke har lovfestet rett til barnehageplass så regjeringen har jo nesten ordnet dette allerede, sier Høyres Espen Haaland.

- FrP, Høyre og Venstre la inn mer penger til barnehagesektoren i våre budsjettforslag både for 2016 og 2017. Vi har satset på flere barnehageplasser både lokalt og sentralt. At Arbeiderpartiet påstår noe annet er bare tull, avslutter Hans Myrnes i Rana FrP

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken