Inviterer til bursdag for natur og friluftsliv

Skolekøta på Hemnesberget er stedet for feringen av 150-årsbursdagen til Den Norske Turistforening i Hemnes på søndag.

Skolekøta på Hemnesberget er stedet for feringen av 150-årsbursdagen til Den Norske Turistforening i Hemnes på søndag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå lages det jubileumsfest for Den Norske Turistforening i både Rana og Hemnes. Festlighetene er åpne for alle.

DEL

Søndag fyller Den Norske Turistforening 150 år. Dette er en dag Rana Turistforening og Hemnes Turistforening markerer. De ønsker å få med seg folk ut på en tur, som ikke er vanskelig.

Fest ved grillkøte

I Hemnes blir festlighetene arrangert ved skolekøta på Hemnesberget. Der blir det utebursdasg med bål og pølser. For å komme dit parkerer man ved det kommunale renseanlegget i Geitvika. Fra parkeringsplassen tar det 30 til 60 minutter å gå opp avhengig av form, føre  og størrelsen på føttene.

Styret i foreningen forteller at de spanderer pølse med brød og varm saft.

Den organiserte feiringen blir kun ved køta, men for spreke turfolk er det muligheter å fortsette videre oppover til toppen av Veten, som rager 702 meter over havet. Derifra får man en fin nedkjøring.

- Det anbefales å ha ei hodelykt med seg, om en satser på en tur til Veten, melder Hemnes Turistforening.

Feiring med aking

I Rana Turistforening er det foreningens barnegruppe, som heter Barnas Turlag, som har en aktivitet på jubileumsdagen. De drar i gang en aktivitetsdag ved skistua i Åga ved siden av lysløypa. Her er det gode forhold for lek på ski og ved bruk av akebrett. Oppfordringen til dem som kommer er å ta med niste og noe ved til bålet. Opplegget er åpent for alle.

Artikkeltags