Brannen på Østbø avfallsmottak er slukket

DEL

Nordland politidistrikt melder lørdag ettermiddag at det er bekreftet brann på avfallsanlegget til Østbø.

Det er mye røyk fra brannen og politiet oppfordrer alle beboere i området  til å lukke vinduer.

Til Rana Blad uttaler Magne Brusnes ved 110-sentralen i Bodø at brannmannskaper er kommet frem til stedet. De jobber nå for fullt med slukkingsarbeidet.

- Etter det vi har fått høre så skal det være brann i en betongbygning der.

Oppdatert: Klokken 1611 melder Nordland politidistriktet at brannen er slukket av brannmannskapene, men det skal fortsatt ulme. Brannmannskapene går nå inn med maskiner for å løfte og spyle mellom lagene.

Vår reporter på stedet, Vegard Skorpen, opplyser at vinden tar godt i øyeblikket. Røyken driver retning Langneset.

Innsatsleder på stedet, Gaute Gjelstenli, forteller at grunnet varmeutvikling inne i bygget fortsetter man slukkingen for å få kontrollen på dette.

- Det er ikke fare for spredning av brannen, sier Gjelstenli, som videre sier at de naturlig nok ikke kjenner årsaken for brannen på det nåværende tidspunktet.

Dette bekreftes av operasjonsleder Mari Lillestø ved Nordland politidistrikt, som også opplyser at man i starten vurderte å evakuere nærliggende bygninger, men det ble tidlig klart at dette ikke var nødvendig.

Politiet opplyser videre at brannvesenet kommer til å bedrive etterslukking i en god stund til. Røyken har avtatt og det er ikke lengre nødvendig å holde vinduene lukket.

En Rana Blad-tipser har sendt dette bildet av brannen på Østbø.

En Rana Blad-tipser har sendt dette bildet av brannen på Østbø. Foto:

Artikkeltags