Gå til sidens hovedinnhold

Går inn med to millioner kroner til nytt teknologisk forskningsinstitutt ved Campus Helgeland

Artikkelen er over 4 år gammel

Det skriver Nordland Fylkeskommune på sine sider.

Fylkesrådet bidrar nemlig til å realisere forskningsinstituttet der målet er å gi næringslivet i hele Nord-Norge mer kunnskap og økt konkurransekraft.

- Fylkeskommunen bidrar med 2 millioner kroner i en kritisk oppstartsfase for selskapet, sier fylkesråd for næring, Mona Fagerås (SV).

Nyetableringen er et partnerskap bestående av flere aktører. SINTEF, SIVA, Mo Industripark, Kunnskapsparken Helgeland og Nord universitet er alle med på initiativet. Alle er av den oppfatningen at dette vil bidra til mer forskning og nyskapning i bedriftene, samt gi et løft for forskningsmiljøenes kontakt med næringslivet, heter det.

- Jeg mener dette er en svært viktig satsing for nyskapning i næringslivet på Helgeland, Nordland og hele Nord-Norge. Det er en milepæl for industrimiljøet på Helgeland. Industribedrifter i hele landsdelen har store utviklingsmuligheter gjennom mer bruk av forskning i sitt utviklingsarbeid, mener Fagerås.

I tillegg til finansiering fra fylkeskommunen og partnerne/eierne, bidrar Sparebankstiftelsen Helgeland og Helgeland Sparebank Gavestiftelse hver med tilsvarende prosjektstøtte.

 

Kommentarer til denne saken