Politiet har startet etterforskning av togulykken der Kristoffer (20) omkom - vil ta stilling om det er straffbare forhold

Det var lørdag ettermiddag et godstog kjørte på en gravemaskin ved Storforshei. 20 år gamle Kristoffer Lindstrøm Westerfjell omkom i ulykken.

Det var lørdag ettermiddag et godstog kjørte på en gravemaskin ved Storforshei. 20 år gamle Kristoffer Lindstrøm Westerfjell omkom i ulykken. Foto:

DEL

Det er Nordland politidistrikt som melder at politiet har iverksatt etterforskning av arbeidsulykken der et godstog kjørte på en gravemaskin, og 20 år gamle Kristoffer Lindstrøm Westerfjell omkom. Ulykken skjedde lørdag ettermiddag ved Storforshei i Rana.

- Etterforskningen vil kartlegge hva som skjedde og hva som forårsaket ulykken. Dernest vil politiet ta stilling til om det er straffbare forhold tilknyttet dette. Vi foretar åstedsundersøkelser, tekniske undersøkelser og vitneavhør, sier politiinspektør Linda Rømma i Nordland politidistrikt.

I forbindelse med etterforskningen vil politiet samarbeide både med Arbeidstilsynet og Statens havarikommisjon for transport. Videre har politiet en dialog med støtteapparatet rundt de pårørende.

Artikkeltags