Her åpner samferdselsministeren ny E6 Helgeland

Her åpner samferdselsminister Jon Georg Dale de to nye parsellene på E6 Helgeland.

Her åpner samferdselsminister Jon Georg Dale de to nye parsellene på E6 Helgeland. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Torsdag klokken 1200 åpnet samferdselsminister Jon Georg Dale to parseller på E6 Helgeland Nord.

Det skjedde under en høytidelig åpningssekvens der også ordfører Geir Waage og veidirektør Terje Mo Gustavsen deltok. I tillegg til disse var det møtt opp en rekke store og små for å få med seg det historiske øyeblikket.

- Dette er min første veiåpning som statsråd. Det er stas å komme til Mo i Rana. Dette er en del av vår satsing på å utbygge E6 i hele landet. Dette gir tryggere vei for ungene til skolen, tryggere vei på jobben og en tryggere vei for næringslivet, som får fraktet varene sine ut i markedet, uttalte samferdselsministeren til Rana Blad etter åpningen, og fortsatte med å skryte av arbeidet som er gjort:

- Her har entreprenøren og Statens vegvesen gjort en formidabel jobb.

Parsellene som åpnes er strekningene Fallheia-Sandheia og Illhøllia-Tjæraskaret, som totalt har en lengde på 15,4 kilometer. Deler av strekningen får fartsgrense 90 km/t, mens resten får fartsgrense 80 km/t.

Inkludert i de to parsellene er blant annet ny bru over Langvassåga og det som blir Helgelands bredeste tunnel som blir hele ti og en halv meter bred.

For de som ønsker å teste ut de nye strekningene vil disse åpnes for publikum rundt klokken 1300.

- Dette er to av de flotteste parsellene i delprosjektet, som tar trafikken bort fra noen store flaskehalser. Den største er nok nittigraderssvingen ved gamle Langvassåga bru på Røssvoll. Snart kan trafikantene kjøre over en ny bru og gjennom en 625 meter lang tunnel i stedet, uttalte delprosjektleder Trond Maas Pedersen i Statens vegvesen til Rana Blad tidligere i sommer.

Vi kommer tilbake med intervjuer og kommentarer i forbindelse med åpningen.

Artikkeltags