Kaos på E6 nord for Mo - steinblokker i veien etter spregningsarbeid

Lange køer har dannet seg etter at veien ble stengt.

Lange køer har dannet seg etter at veien ble stengt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Det opplyses litt utpå kvelden at alle elever ved skolen på Storforshei nå har kommet seg trygt hjem. Også barnehagen holdt åpent til klokken 2100 tirsdag kveld, der flere ansatte trådte til.

OPPDATERT KL. 2000: Ett kjørefelt er nå åpnet der trafikken dirigeres manuelt. Vegvesenet opplyser at veien vil bli stengt i perioder på inntil 30 minutter på grunn av sprengningsarbeid utover kvelden.

OPPDATERT KL. 1910: Det er nå begynt med boring i steinblokkene som ligger i veien. Det opplyses fra Veitrafikksentralen.

– Jeg har vært i kontakt med byggeleder der oppe, og håpet er at det ene kjørefeltet snart kan åpnes igjen, forklarer Grethe Turmo Hatten.

Køen gjør også at et vogntog som står ved Illhølliatunnelen ikke får hjelp.

– Bergingsbilen står på sørsiden av stengingen og kommer derfor ikke fram. Samtidig står brøytebilen på nordsida, så det er en kinkig situasjon, fortsetter hun.

Tunnelen er for øvrig stengt, så ingen kjøretøy blir stående i tunnelen så lenge veien er stengt.

TIDLIGERE: E6 er stengt nord for Mo i Rana ved Nevermoen. I forbindelse med sprengningsarbeid utført av Hæhre har steinblokker falt ned i veibanen.

– Det foregår opprydning på stedet nå, så får vi se hvor lang tid det tar, opplyser Christer Svendsen ved Veitrafikksentralen.

Det tas fortløpende vurderinger på hvor lang tid arbeidet vil ta, men allerede har det dannet seg lange køer.

Svein-Erling Svendsen befinner seg i køen, og står i øyeblikket helt nede ved Røssvoll og venter.

– Det er veldig lang kø. Vi har nå stått her i over én time, sier han.

Han forundrer seg over planleggingen til entreprenøren.

– Det er jo i denne tida folk skal hjem fra jobb, så man må jo spørre seg om det hadde vært bedre å vente litt med sprengingen, fortsetter han.

I alt skal veien ha vært stengt siden før klokken 1500.

Åpnet skolen

På Storforshei barne- og ungdomsskole har de sett seg nødt til å åpne skolen igjen, på grunn av det trafikale kaoset. Rektor ved skolen, Vegard Andre Olsen, sier at stemningen er god på skolen.

– Vi har en ordentlig kosekveld her oppe. Det er selvsagt en uvanlig situasjon, men vi fikk etter hvert ungene som hadde sittet over tre timer i kø tilbake hit, hvor vi har både mat og toalett. Vi tar det som en vanlig skoledag, bare litt senere på dagen, sier han.

Han forteller at de har fått informasjon om at veien foreløpig er stengt på ubestemt tid, og de følte seg derfor tvunget til å åpne skolen.

– Vi har 10–12 ansatte som har møtt opp på frivillig basis for at ungene skal ha det bra, og i tillegg har noen foresatte tatt turen. Det største spenningsmomentet nå er om det blir middag på skolen eller ikke. Jeg har lovet at det blir taco om vi fortsatt er her til klokka 2100, avslutter han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken