Gå til sidens hovedinnhold

Brannvesenet har rykket ut for å undersøke ukjent lekkasje i Tverråga

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er torsdag morgen Rana brann- og redning har rykket ut til Revelen etter melding om en ukjent forurensing i Tverråga.

Brannvesenet har allerede vært på befaring på stedet sammen med miljørådgiver Allan Berg i Rana kommune.

- Brannvesnenet er nå i gang med å legge ut en lense for å få stoppet forurensing. I tillegg jobber vi nå med å få lokalisert kilden, sier Berg til Rana Blad.

OPPDATERT: Klokken 1020 opplyser Allan Berg til Rana Blad at forurensingen kan se ut som oljefilm. Man jobber nå med å lokalisere kilden til denne, og etter det Berg forteller nærmer man seg.

Etter det Berg forteller kan det se ut til at kilden til forurensingen stammer fra et område i nærheten av Hammerveien, ikke langt fra kirkegården.

OPPDATERT: Det viser seg nå at kilden til forurensingen stammer fra et lagerbygg.

- Det har trolig sivet ut via en bekk og over i Tverråga. Vi har hatt en patrulje på stedet og det er opprettet sak på forholdet, opplyser operasjonsleder Kenneth Magnussen ved Nordland politidistrikt til Rana Blad.

Til Rana Blad opplyser Allan Berg, miljørådgiver i Rana kommune, at det trolig er snakk om privatpersoner som har vært ubetenksomme.

- Vi har hatt kontakt med eierne av noen garasjer og lagerbygg i Hammerveien. Vi mistenker at det er noen som har helt ut noe i en kum, og at det deretter har havnet i elva.

Berg forteller at det er vanskelig å si hvor mye som har rennt ut i elva, men at det trolig ikke er det store mengdene.

- Det kan være et fat, et halvt fat eller noe. Det var trolig litt mer i elva tidligere i dag enn det det er nå.

Hendelsen blir betraktet som miljøkriminalitet og det er nå opprettet sak på forholdet. Inntil videre blir lensene brannvesenet har lagt ut liggende.

- Vi skal også ta prøver for analyse slik at vi får visshet i hva det er som har havnet i elva, avslutter Berg.

Kommentarer til denne saken