Gå til sidens hovedinnhold

Væpnet politiaksjon i Mo i Rana sent torsdag kveld

Artikkelen er over 5 år gammel

Flere tungt bevæpnede politifolk aksjonerte mot privatbolig torsdag kveld.

Sent torsdag kveld aksjonerte bevæpnet politi mot en privatadresse på Gruben i Mo i Rana.

Overfor Rana Blad forklarer politiadvokat Sølvi Elvedahl at bakgrunnen for aksjonen var et tips fra en forbipasserende.

- Vi mottok melding rundt klokken 2200 torsdag kveld fra et vitne som hadde passert forbi boligen på Gruben. Vitnet kunne da forklare at denne hadde observert det som så ut som et våpen som pekte ut av et vindu. Politiet fikk da tillatelse fra politimesteren i Nordland til å gå til en væpnet aksjon mot adressen.

Rundt en times tid senere gikk politiet til aksjon mot adressen. Det resulterte di pågripelse av en mann og en kvinne - begge i slutten av 20-årene.

- Pågripelsen foregikk uten dramatikk. Under aksjonen ble det tatt beslag i flere replika-våpen, herunder en pistol, et automatgevær og en rifle. Basert på vitnebeskrivelsene var det trolig replika-rifla som ble brukt til å peke ut av vinduet tidligere på kvelden.

Elvedahl forteller at de to som ble pågrepet ble tatt med av politiet. de vil bli avhørt i løpet av dagen i dag.

- Dette er noe vi ser alvorlig på selv om det er snakk om replikavåpen. Menigmann vil ikke kunne se forskjell på disse og ekte våpen, våpnene vil derfor oppleves som ekte og er derfor egnet til å skape frykt.

Overfor Rana Blad beskriver et vitne at han kjørte forbi stedet litt over klokken 2300 torsdag kveld.

- Da var det fire politibiler der. Mannskapene fra politiet var utstyrt med skuddsikre vester, maskinpistoler, skjold og hjelmer. Det så ut til at disse var i ferd med å skulle gå til aksjon mot en bolig over gata.