Kenneth J. Gabrielsen (38) er ansatt som nyhetsredaktør i Rana Blad

Kenneth J. Gabrielsen (38) blir nyhetsredaktør i Rana Blad. Sjefredaktør Marit Ulriksen er svært fornøyd med ansettelsen.

Kenneth J. Gabrielsen (38) blir nyhetsredaktør i Rana Blad. Sjefredaktør Marit Ulriksen er svært fornøyd med ansettelsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Jeg hadde vel ikke forventet å gå inn i lokalene til Rana Blad på mandag, da jeg gikk fra Ranano fredag, sier Kenneth J. Gabrielsen med et lunt smil før han legger til:

– Fullt så fort gikk det ikke, det ble gjort noen sonderinger i terrenget i forkant.

Kenneth J. Gabrielsen, opprinnelig fra Tromsø, gikk fra jobben som utviklingsleder i markedsførings- og kommunikasjonsbyrået Mye i Media til journalist i Ranano i mars 2018. Etter bare fire måneder takker han nå ja til å bli nyhetsredaktør i avisa som han forlot 1. desember 2014. Da hadde han jobbet i Rana Blad i 13,5 år.

- Veldig bra å komme tilbake

– Det var et vanskelig valg, men totalpakken ble avgjørende. Jeg tar lederutdanning i MBA, og tilbudet om å få en lederstilling er klart motiverende. Nå tar jeg et steg opp, og jeg tror det blir veldig bra å komme tilbake til Rana Blad, med mer erfaring enn da jeg dro, sier Kenneth J. Gabrielsen.

Han ser fram til å bli del av ei større gruppe, til å få flere å spille på og tror til og med det skal bli artig å komme tilbake.

– Jeg vet det er dyktige og hyggelige folk som jobber i Rana Blad. Jeg ser fram til å være med å utvikle avisa videre, og jeg er dessuten glad i konkurranse. Det er bra at vi har to aviser, sier Gabrielsen.

Han kommer til å være en skrivende nyhetsredaktør, og setter pris på å ha vendt tilbake til journalistikken etter noen år i kommunikasjonsbransjen.

Kenneth J. Gabrielsen er musikkinteressert og har de siste årene være med å arrangere musikkserien Bråk. Han er pappa til Eljar Johan, som fyller 9 år 4. juli og Lilja Erica Johanne som er 7 år. På fritida trener han minigutter i Rana Fotballklubb og sitter i styret for barne- og ungdomsgruppa.

Verdifull kompetanse

Sjefredaktør i Rana Blad, Marit Ulriksen, er svært fornøyd med å ha fått Kenneth Gabrielsen med på laget.

– Det blir veldig bra for redaksjonen å få ham om bord. Han er en dyktig mann med bred erfaring. Før han sluttet i Rana Blad hadde han jobbet som sportsjournalist, nyhetsjournalist, som vaktsjef og nettsjef. Med erfaringa han tar med seg fra Mye i Media og Ranano, bringer han verdifull kompetanse med seg, sier Marit Ulriksen og legger til:

– Vi er kjempeglade for å ha fått ham «hjem igjen». Det er også artig å registrere at informasjonen om at Kenneth er ansatt som nyhetsredaktør ble mottatt med spontan applaus fra redaksjonen. Det tar jeg som tegn på at vi er på rett spor.

Gabrielsen starter i jobben 6. august, etter noen uker ferie.

– Målet mitt er at Rana Blad fortsatt skal være det foretrukne alternativet når folk skal oppdatere seg og vil vite hva som skjer der de bor. Vi skal være kritisk, nær og engasjert. Og ja, jeg gleder meg til å starte i jobben, ellers ville jeg ikke sagt ja til den, sier den nytilsatte nyhetsredaktøren, Kenneth J.Gabrielsen.

Artikkeltags