Smuler fra 40.000 brød treffer sikkert og får søt musikk til å oppstå: – Det er fantastisk å se gleden til mottakerne

Helgelandsbrødfondet har igjen delt rundhåndet. F.v. Hauknes Skolekorps med Hege Granås som leder, Rana Bordtennisklubb ved leder Gunnar Ingebrigtsen og nestleder Tor Anders Rasmussen, Kent-Erik Sjursen i Sjursen Design, Bakeriet AS ved salgssjef Bjørn-Tore Hansen og kokk Svein Jæger Hansen.

Helgelandsbrødfondet har igjen delt rundhåndet. F.v. Hauknes Skolekorps med Hege Granås som leder, Rana Bordtennisklubb ved leder Gunnar Ingebrigtsen og nestleder Tor Anders Rasmussen, Kent-Erik Sjursen i Sjursen Design, Bakeriet AS ved salgssjef Bjørn-Tore Hansen og kokk Svein Jæger Hansen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Når liten og stor setter tennene i Helgelandsbrødet, drysser smulene utover gode formål rettet mot barn og unge.

Det er som søt musikk i ørene til kokk Svein Jæger, designer Kent-Erik Sjursen i Sjursen Design, og Bakeriet ved salgssjef Bjørn-Tore Hansen. Også i år føler de seg treffsikre i valg av formål.

550.000 kr siden 2012

– Totalt siden vi begynte å dele ut penger fra Helgelandsfondet i 2012, har vi gitt 550.000 kroner til gode formål fra hele Helgeland. Det er kjempeartig å være med på dette, sier kokk Svein Jæger og legger til:

– Størrelsen på fondet avhenger av antall brød som selges i løpet av et år. 1,50 kroner fra hvert solgte brød går til fondet. 54.000 kroner til årets fordeling, er resultatet av 40.000 solgte brød.

I år trakk Hauknes Skolekorps, Rana Bordtennisklubb og Levang Ve og Vel i Leirfjord det lengste strået når smuler omgjort til kroner skulle finne nye eiere.

Hauknes Skolekorps

– Det koster mye å drive et musikkorps, sier Hege Granås, som kan glede seg over 18.000 ferske kroner. De skal hun bruke til å kjøpe nye uniformsjakker til unge og eldre musikanter.

– Jakkene vi har i dag er gått ut av produksjon, og vi har heller ikke nok til alle. Vi prøver så godt vi kan å holde utgiftene for det enkelte medlemmet så lave som mulig. Derfor er vi glade nå for å kunne gå til innkjøp for penger vi har søkt Helgelandsbrødfondet om, og fått, sier Granås.

Hauknes Skolekorps teller cirka 20 medlemmer. I høst startet seks-syv nye. Men det tar tid å lære å spille et instrument, så noen slutter når de opplever at det tar for lang tid å få uttelling for innsatsen de synes de legger ned.

– Hvis noen leser dette og får lyst til å starte i musikkorps, er det bare å komme til oss, sier Hege Granås som også har instrumenter liggende hvis noen vil prøve seg.

– Vi har det jo veldig artig sammen og vi lærer noe nytt hele tida. I musikkorps er vi flere aldersgrupper i lag, og det synes vi er positivt, sier Hege Granås.

Rana Bordtennisklubb

Rana Bordtennisklubb får 25.000 kroner, som skal gi to nye bordtennisbord.

– Vi har begynt å skifte ut bordparken, og de siste to bordene får vi byttet ut nå. De nye er lettere, sikrere og så enkle å sette opp at ungene klarer jobben selv. Så kan vi trenerne bruke mer tid på det vi egentlig skal gjøre, sier trener og leder, Gunnar Ingebrigtsen.

Pengene som blir til overs når to nye bord er kjøpt og betalt, skal investeres i nye, gode bordtennisracketer.

– Når nye kommer til oss og vil prøve seg på bordtennis, så vil vi ha skikkelig utstyr å låne bort. På den måten får de en god opplevelse og et godt førsteinntrykk. Da er sjansen større for at de vil fortsette, sier trener og nestleder i klubben, Tor Anders Rasmussen.

Totalt med barn og voksne teller klubben cirka 50 medlemmer.

– Det er spennende fordi du konkurrerer like mye mot deg selv for å bli bedre, som mot andre. I klubben har vi nybegynnere så vel som utøvere på nivå med de beste i landet, sier Gunnar Ingebrigtsen og fortsetter:

– Vi er en liten idrett som ikke kan konkurrere med de store om sponsormidler. Derfor er det utrolig viktig for oss å nå opp i søknad om midler, slik tilfellet er med Helgelandsbrødet.

Levang Ve og Vel

Levang Ve og Vel hadde ikke anledning til å møte opp, men får 11.000 kroner til en klatrevegg og klatretak, for å utvikle aktivitetsparken på stedet.

– Det er fantastisk å se gleden til mottakerne, og bredden i aktivitetene som søker og får, er stor, kommenterer Svein Jæger Hansen.

Helgelandsbrødet

  • er resultat av et samarbeid mellom kokken Svein Jæger Hansen, designer Kent-Erik Sjursen i Sjursen Design, og Bakeriet AS ved salgssjef Bjørn-Tore Hansen.
  • bakes med Helgelands egen urt, kongsgress
  • gir 1,50 kroner av hvert solgte brød til et fond. Etter søknad kan det bidra med økonomisk støtte til tiltak på Helgeland som fremmer sunne aktiviteter for barn og unge.

Artikkeltags