Innsatsen til Geir fra Rana bærer frukter: Drar til Kenya med skolehåp og fotballsko i kofferten

F.v. Coops Ole Morten Einhaug (t.v) sørger for at Elin Alte, Eivind Fagerheim, Arly Hjulstad og Geir Gisnås ankommer Kenya med kofferter full av fotballsko. Hvor mye glede kan ikke det gi! Foto: Privat

F.v. Coops Ole Morten Einhaug (t.v) sørger for at Elin Alte, Eivind Fagerheim, Arly Hjulstad og Geir Gisnås ankommer Kenya med kofferter full av fotballsko. Hvor mye glede kan ikke det gi! Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Gnisten er tilbake igjen hos flere av de unge kenyanerne som likevel ser muligheten til å få seg ei utdanning, selv som skolen deres ble påtent og håpet om ei framtid gikk opp i røyk. Innsatsen til Geir Gisnås, som stilte seg i bresjen for å skaffe 60.000 kroner for å hjelpe de 20 mest utsatte elevene, bærer frukter.

– Det er så motiverende å oppleve at folk er rause. De gir penger og ønsker å sponse eller adoptere studenter ved Chomany Secondary school, og på den måten sikre ungdom videre utdanning. Linda og Stig Ove opplever også å få støtte til sin misjonsvirksomhet i Kilifi i Kenya, sier Geir Gisnås.

Har ikke klart å hjelpe alle ennå

Hans tilknytning til landet er gjennom svigerdattera og sønnen, Linda og Stig Ove Abildsten Gisnås. De har viet livet sitt til å være misjonærer, og er i gang med å bygge opp sin egen misjonsbase i Kilifi, et av de fattigste områdene i Kenya. Paret, som selv har tre barn, er verger for tre ungdommer som går på internatskolen Chumani Secondary school. Geir Gisnås hadde investert i sine to elever, og gjør det igjen for å erstatte det de har tapt, og dermed sikre deres utdanningsløp.

5.000 kroner er nok til å dekke internatopphold, skolebøker og mat for en elev i ett år.

– Jeg nærmer meg innsamlingsmålet på 60.000 kroner til studentene ved skolen som ble påtent. Over halvparten er kommet inn og sendt til studentene. Fortsatt er det mulig i vippse penger til meg slik at jeg kan overføre det uforkortet dit det skal, sier Geir Gisnås og understreker:

– Vi har ikke klart å berge alle de 20 elevene som var mest utsatt, men vi nærmer oss.

Fotballsko i gave

I oktober reiser han og tre til fra Rana, Elin Alte, Eivind Fagerheim og Arly Hjulstad, til Kenya. Med seg på reisen har de fylt kofferter med fotballsko gitt av Coop OBS.

– Vi fikk plass til 60 par. Slike ting betyr så mye mer enn folk aner. Jeg hadde med fotballsko da jeg var der i juli også, og da gikk ungene til sengs med fotballskoene på, forteller Geir Gisnås og legger til:

- Dette er fotballsko til en verdi av 40.000 til 50.000 kroner. Det er så utrolig flott å at bedrifter stiller opp så til de grader.

Han trekker også fram Rotary og Lions, som bidrar. Gisnås er på runder med foredrag, som han opplever blir godt mottatt. Og nevner samtidig André Stensland hos Specsavers som har lovet briller som de kan ta med.

Strikking slår an i Kenya

Linda Abildsten Gisnås har funnet fram strikkepinnene, og gitt strikkekurs til kvinner og barn. Nå er de kenyanske damene blitt ivrige på å strikke at det er en lyst, men så oppsto grus i maskineriet.

– Garn og strikkepinner er ikke lett å få tak i. Derfor, hvis noen har garn og/eller strikkepinner til overs eller som de vil bli kvitt, så ville Linda sette pris på om de ble videreformidlet til oss som skal nedover i oktober, sier Geir Gisnås.

Fakta

Linda og Stig Ove Abildsten Gisnås bor i Kilifi, Kenya, sammen med sine tre barn.

De har etablert en misjonsstasjon på stedet, og det er bakgrunnen for at Geir Gisnås er blitt kjent med stedet og har engasjert seg.

Nå starter Gisnås en privat innsamlingsaksjon via vipps og Facebook, for å hjelpe elevene som ikke har råd til utdanning etter at skolen deres brant ned.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken