For tiende gang duker Rana Frivilligsentral til jul for dem som vil ha noen å feire med. Det skjer samme år som Bakeribygget fyller ti år.

– Bli med

– Vil du være med som frivillig denne spesielle kvelden så trenger vi deg. Ta kontakt med oss i Frivilligsentralen, sier daglig leder Stein E. Hovind.

 

– For at julenissen skal vite hvor gaver skal leveres og til hvem, og for at kokkene skal vite hvor mye mat som skal lages, trenger vi påmelding. Det ligger skjema ute hos Bakeribygget, Frivilligsentralen og Servicetorget. I tillegg sprer Omorgsavdelinga budskapet. Fristen er 17. desember, fortsetter han.

De som trenger skyss kan også si fra om dette, for tradisjonen tro stiller Lions og Mo Taxi opp.

– Alt er gratis, takket være gode støttespillere som stiller opp år etter år, som de har gjort i ti år, sier Stein E. Hovind.

 

I år er det litt spesielt, for Scandic Meyergården Hotel, Mo Industripark, Rana kommune og Sparebank1 Nord-Norge har gått sammen for å lage musikkvideoen «Jul i Mo i Rana», der folk oppfordres til å gi et lite beløp til Rana Frivilligsentral. Ideen hadde musiker Tor Petter Aanes fra Hemnes som synger på julefilmen sammen med Anna Anita Jaskiv med Håkon Skog Erlandsen på saksofon. Filmfotograf Tonje Vonstad i TV Klipp har laget filmen.

 

– Vi er veldig glad for oppmerksomheten, og er spent på responsen. Filmen spres på Facebook, og for oss er bare det at folk ønsker å gjøre noe for å hjelpe oss, kjærkomment, sier daglig leder Stein E. Hovind.