Brannvesenet rykket ut til mistenkelig røyklukt på kommunehuset, mens politiet tok rede på full mann og stoppet festbråk

DEL

Natt til lørdag hadde politi og brannvesen på Nord-Helgeland litt å henge fingrene i. Rundt midnatt kom det inn en melding om mistenkelig røyklukt fra kommunehuset på Nesna. Alt av nødetater rykket ut til stedet. Det viste seg raskt at det ikke var noe branntilløp, men det hadde oppstått varmgang i byggets ventilasjonsanlegg. Brannvesenet fikk kontroll over dette.

Inne i Rana måtte politiet rundt klokka to om natta ta hånd om en overstadig beruset mann i sentrum. Politiet fikk inn melding om at vedkommende ikke klarte å ta vare på seg selv. Det viste seg at mannens tilstand var slik at politiet fikk bistand fra helsevesenet til å ta rede på mannen.

I halv sekstiden lørdag morgen måtte en politipatrulje rykke ut til en privat adresse i Mo sentrum. Da hadde naboene fått nok av festbråk og ville sove det som var igjen av natta. Det ble gitt pålegg til eieren om å være stille.

Av større hendelser i resten av Nordland brant ei hytte ned til grunnen i Steigen på nattmorgenen. I meldingen, som ble ringt inn, ble det fortalt at hytta var fullstendig overtent. Nødetatene dro til stedet. De kunne ikke gjøre noe for å redde hytta. Det var ikke fare for spredning av brannen og ingen personer var i hytta. I Bodø måtte politiet ordne opp i flere tilfeller av festbråk og ta rede på overstadig berusa folk. I Rønvika måtte de hjelpe vaktene å stoppe et privat arrangement, som hadde gått over styr. Her ble festen stoppet og lokalet tømt for deltakere.

Artikkeltags