Gå til sidens hovedinnhold

Det siste tilskuddet i utrykningsbilen på Mo heter «Bjørnis» og er en lodden myk brannbamse som skal jobbe med å trøste de minste

Artikkelen er over 4 år gammel

Brann- og Redningstjenesten har fått seg en ny kollega, som er med i brannbilen for å trøste de minste.

Norges viktigste bamse har fått seg jobb på brannstasjonen på Mo. Det siste tilskuddet i utrykningsbilen heter «Bjørnis» og er en lodden myk brannbamse. Brann- og Redningstjenesten håper bamsen kan bidra med å trøste de minste når ulykken er ute.

– Noen ganger er det alvorlige situasjoner vi rykker ut til. Da tror vi at Bjørnis kan bidra med å hjelpe til å få barn til å tenke på noe annet enn det de har vært med på, forklarer brannsjef Frode Thomassen.

Bjørnis har funnet seg godt til rette på stasjonen og fått fast plass helt fremme i utrykningsbilene.

– Vi trives godt med å være en ekstra på jobb, forsikrer en fornøyd brannsjef.

Brann- og Redningstjenesten har fått midler av Gjensidige-stiftelen til å utstyre alle utrykningsbilene med slike brannbamser.

Bamsene er en del av et nasjonalt prosjekt som primært retter seg mot barn med traumer, men også skal brukes for å bevisstgjøre de minste om brannsikkerhet.

(Saken fortsetter under bildet)

Bjørnis har bare vært på jobb på Mo i et par uker, men har allerede rukket å besøke tre lokale barnehager. Der har det blitt delt ut sjekklister for brannsikkerhet hjemme, og man har pratet om hva man skal gjøre dersom det begynner å brenne.

Målet for brann- og redningstjenester er at de skal besøke alle barnehagene i kommunen, og at de skal få seg en Bjørnis hver.

– Vi har god tro på at barn kan bli gode ambassadører for å få økt brannsikkerheten rundt om i heimene, understreker brannsjefen.

Brannbamsene blir også å finne hos brann- og redningstjenesten på Nesna og Træna.

Brannbamsene

Brann- og Redningstjenesten har fått midler til å kjøpe inn brannbamser.

Brukes for å trøste barn etter ulykker og til bevisstgjøre barnehagebarn om brannsikkerhet.

 

Kommentarer til denne saken