Fakkeltog mot Pels i Rana lørdag ettermiddag

Oslo  20161112.
NOAHs fakkeltog mot pelsdyrnæringen ble arrangert for 13. gang, med fakkeltog i mer enn 20 norske byer. Dette er Europas største markering for dyrevern. I hovedtoget i Oslo holdt rikspolitikere og kjente kulturpersonligheter apeller. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Oslo 20161112. NOAHs fakkeltog mot pelsdyrnæringen ble arrangert for 13. gang, med fakkeltog i mer enn 20 norske byer. Dette er Europas største markering for dyrevern. I hovedtoget i Oslo holdt rikspolitikere og kjente kulturpersonligheter apeller. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det er NOAH som arrangerer Fakkeltog mot Pels for fjortende gang denne helga. Fakkeltoget går av stabelen i en rekke byer og ettsteder over hele Norge, og også i Rana skal det arrangeres fakkeltog.

I en pressemelding fra NOAH heter det at det i år er 29 byer med på arrangementet som totalt samlet over 8.000 mennesker på landsbasis i fjor.

Ansvarlig for arrangementet i Rana, Mette Jakobsen, uttaler følgende:

- Folk er veldig engasjerte i pelsdyrenes sak, og reagerer sterkt på at noen politikere vil feie dyrenes lidelser under teppet. NOAHs Fakkeltog mot pels er vårt viktigste virkemiddel for å illustrere det store engasjementet i befolkningen mot hold av rev og mink i små bur hele livet for pelsens skyld. Det at fakkeltog arrangeres så mange ulike steder i landet, i alt fra større byer til mindre tettsteder, viser politikerne at engasjementet står sterkt i hele landet. Jeg håper at så mange som mulig møter opp på lørdag, slik at vi gir et klart og tydelig signal til politikerne også her fra Mo i Rana.

Leder for NOAH, Siri Martinsen, sier videre:

- I kravet om avvikling av pelsdyroppdrett har NOAH både majoriteten av befolkningen, en samlet motebransje, en rekke faginstanser som Veterinærforeningen og Veterinærinstituttet i ryggen. I Stortinget stemte kun et knapt flertall for pelsdyroppdrett i år, men selv i de partiene som stemte for er det er stor andel som heller ønsker avvikling. De politikere som vil la dyrene lide ”i ro” kommer ikke til å få det som de vil.

Artikkeltags