Stanset bilfører uten førerkort i stjålet bil i Mo i Rana

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det er Nordland politidistrikt som melder på Twitter litt før klokken 1430 torsdag ettermiddag at de har stanset en biltyv i Mo i Rana.

Biltyven var uten førerkort og framsto som ruset da han ble pågrepet. I tillegg skal mannen har utøvd vold i forbindelse med tyveriet av bilen.

Mannen er pågrepet og politiet har startet etterforskning.

Til Avisa Nordland sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson at mannen skal ha tatt seg inn på et kontor og stjålet et sett med bilnøkler. I forbindelse med dette tyveriet ble det utøvd vold mot en annen person på stedet. Personen fikk ikke skader av volden.

Operasjonsleder Nilsson forteller at mannen bor i et bofellesskap i Rana, skriver AN. Ved bofellesskapet er det rutine at beboerne får transport til apoteket hver dag. Da transporten gikk, hadde ikke gjerningsmannen møtt opp. Senere har vedkommende forlangt å bli kjørt ned til apoteket, men har fått avslag på dette.

– Han skal så ha lugget og slått en kvinnelig ansatt ved bofellesskapet. Etterpå har han sparket opp døra til et kontor, og stjålet nøklene til en bil.

Biltyven kjørte deretter avgårde i den stjålne bilen, men kom seg ikke lengre enn til sentrum av Mo i Rana før han ble stanset av politiet.

Nå er han satt i arrest og det vil bli tatt blodprøve samt gjennomført avhør av mannen så snart som mulig.

Artikkeltags