Gå til sidens hovedinnhold

Beslagla betydelige mengder øl og hasj i Nordland

Artikkelen er over 5 år gammel

[Avisa Nordland] - Alle år er ikke like. Man stopper et visst antall biler, og resultatet blir deretter. Det er ikke alle varer og produkter det er en jevn stigning eller jevn nedgang på, forteller kontorsjef i Junkerdalen tollstasjon Einar Bødker.

Vil variere

Nylig ble tallene for Nordlands tollsteder offentliggjort, og ut fra tabellen visr det at det ble gjort noen store beslag på hasj. I 2015 ble det beslagt 8629,40 gram hasj mot 2014-beslaget som bare var på 52,80 gram.

- Det går i rykk og napp, og plutselig kan det være et større beslag slik at tallene øker, sier Bødker, som uttaler seg på generelt grunnlag for fylkets tollstasjoner.

Tallene viser derimot at beslaglagte mengder snus og vin er gått ned, mens øl og sigaretter har økt betraktelig. I 2014 var den beslaglagte mengden øl 4060 liter, mens i 2015 hadde en hatt en økning med 5720 liter, totalt 9780 liter og 330 beslag.

- Alt er ikke statisk, og selv om det økte i fjor er det ikke sikkert det blir sånn i år. Mye kommer an på trender. Etter en periode der det har blitt mye vinbeslag, ser det ut til at de har gått over til mer brennevin, og smugling av øl i stedet, sier Bødker.

- For vår del har vi ikke hatt noen større beslag, med unntak av 1500 pakker barnebleier som ble forsøkt smuglet på senhøsten.

- Spennende fremtid i møte

Lederen av den nye tollstasjonen, Junkerdalen, ser tilbake på et år med to måneder drift. Han håper at det nye året bringer utslag med merkbart bedre resultater med en ny stasjon.

- Det ligger an til at det kan bli et par stillinger til på stasjonen. Ingenting er bestemt, men jeg håper at vi kan få flere ansatte. Stortinget har bevilget 120 stillinger på landsbasis i Tollvesenet, så det er godt å se at det satses på tollvesen, elektroniske grensekontroller og kamerautstyr.

For selv om tollvesenet i nær fremtid vil overlate en del av deres arbeidsoppgaver til skatteetaten, ser Bødker lyst på fremtiden.

- Jeg tror vi har en spennende fremtid i møte. Vi har nå drevet tollstasjonen her i et par måneder og er fornøyd med lokaliteten og at det er blitt mulighet for å drive med kontroll på en helt annen måte enn tidligere. Det er i allefall bra at tollvesen blir satset mer på, avslutter han.

 

Kommentarer til denne saken