Samferdselsministeren gir klarsignal til bygging av Polarsirkelen lufthavn – nå starter anbudskonkurransen

Morten Stordalen, fraksjonsleder for FrP i Transport- og kommunikasjonskomiteen, sier dagens nyhet er en naturlig oppfølging av regjeringspartienes vedtak i NTP om raskest mulig oppstart av Polarsirkelen lufthavn med lokale midler.
Fra venstre: Hans Fredrik Grøvan (Krf), Jonny Finstad (H), Jon Gunnes (V) og Morten Stordalen (FrP).

Morten Stordalen, fraksjonsleder for FrP i Transport- og kommunikasjonskomiteen, sier dagens nyhet er en naturlig oppfølging av regjeringspartienes vedtak i NTP om raskest mulig oppstart av Polarsirkelen lufthavn med lokale midler. Fra venstre: Hans Fredrik Grøvan (Krf), Jonny Finstad (H), Jon Gunnes (V) og Morten Stordalen (FrP). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Endelig klarsignal for Hauan Polarsirkelen lufthavnutvikling (PLU) og ordfører i Rana, Geir Waage, er i dag innkalt til et møte med samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

Her vil samferdselsministeren gi klarsignal for at PLU kan lyse ut anbudskonkurransen for bygging av Polarsirkelen lufthavn i Rana kommune.

Det er i en pressemelding fra Transport og kommunikasjonsfraksjonene i H, Frp, V og KrF dette framgår.

Videre blir det gjort oppmerksom på at både PLU og lokale myndigheter er innforstått med at dette kan gjøres på egen regning og risiko samt at det fortsatt ligger fast at den statlige delen av finansieringen ligger inne i den andre perioden i Nasjonal Transportplan (NTP).

Morten Stordalen, fraksjonsleder for FrP i transport- og kommunikasjonskomiteen, sier dette er en naturlig oppfølging av regjeringspartienes vedtak i NTP om raskest mulig oppstart av Polarsirkelen lufthavn med lokale midler. Han var selv FrPs forhandler om den historisk ambisiøse Nasjonal transportplan 2018–2029.

Jonny Finstad fra Nordland Høyre og medlem i transportkomiteen, mener tilbudet på bygging av Polarsirkelen lufthavn vil bidra til å legge et viktig grunnlag for videre gjennomføringsavtaler og politisk behandling.

– Det er første gang dette gjøres i Norge, så det blir spennende hvordan markedet reagerer, sier Finstad.

Jon Gunnes fra Venstre, også medlem i transportkomiteen, vil berømme initiativet og kreativiteten i denne saken.

– Et offentlig og privat samarbeid på modernisering innen samferdsel er god venstrepolitikk, og denne regjeringen heier på ildsjelene som tør. Samtidig skal alle flyplasser i nærheten av Mo i Rana fortsatt ha et godt tilbud for sine innbyggere, sier Gunnes.

KrFs parlamentariske leder, Hans Fredrik Grøvan, var medlem i transportkomiteen forrige periode og har deltatt i NTP-forhandlingene om Ny lufthavn i Rana. Også Grøvan er glad for at vedtaket følges opp med dagens klarsignal og ser fram til at arbeidet med denne viktige regionale flyplassen nå kan starte opp.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken