Gutt (16) siktet for truslene mot Polarsirkelen videregående skole

Artikkelen er over 5 år gammel

Saken blir etterforsket videre.

DEL

I ei pressemelding fra politiet blir det fredag opplyst at en 16 år gammel gutt er siktet for truslene som tidligere i uken kom mot Polarsirkelen vgs.

Den siktede gutten ble avhørt av politiet torsdag kveld.

Han er siktet for å ha lagt ut flere meldinger på det sosiale mediet Jodel med truende innhold. Dette forholdet har gutten også delvis erkjent straffeskyld i.

- Motivet skal ha vært at han ville ha en fridag fra skolen, og ideen fikk han fra den tilsvarende hendelsen i Mosjøen samme dag, forteller politiadvokat Joachim Nymann.

Politiet opplyser videre at de vil fortsette etterforskningen for å finne ut om flere også kan ha vært med på å legge ut meldinger med truende innhold.

Gjerningsmann i Mosjøen pågrepet

En mann i 20-årene er fredag også pågrepet for truslene som ble framsatt i etterkant av meldingene som førte til at Kippermoen i Mosjøen ble stengt onsdag. Det skriver Helgelendingen.

Vedkommende ble pågrepet i sin egen bopel på fredag, og vil bli avhørt i løpet av dagen.

- Vi føler oss rimelig sikre på at vi har rett gjerningsmann, sier Bogfjellmo.

- Var truslene til den mistenkte reelle?

- Slik vi kjenner vedkommende, har vi ingen grunn til å tro at noen var i fare, nei. Det er nok mer et tilfelle av å ha kastet seg med på bølgen uten å tenke på konsekvensene, sier Bogjellmo.

- Det er også noe av grunnen til at vi går ut med denne informasjonen nå. Publikum har ingen grunn til å føle seg utrygge.

Artikkeltags