Ap og SV: - Vi kommer ikke til å stemme for forslaget om å kreve penger tilbake fra Helgeland museum avd. Rana

Fjordsenteret, Helgeland museum, Rana museum

Fjordsenteret, Helgeland museum, Rana museum Foto:

DEL

Det er i en pressemelding ordfører Geir Waage (Ap) og Hilde Rønningsen (SV) gjør det klart at det ikke er aktuelt å kreve penger tilbake fra Helgeland museum avd. Rana.

Bakgrunnen skyldes saken som Rana Blads omtalte i går, tirsdag, der det kommer frem at Rana kommune ved kultursjef Rita Jørgensdatter har sendt brev til museumet og opplyst om at kommunen vil holde tilbake de 400.000 kronene som kommunestyret har bevilget som økning av tilskuddet til avdelingen i Rana. Bakgrunnen for at tilskuddet skulle trekkes tilbake, skyldes at fylkeskommunen ikke har bevilget den delen de skulle stå for, mens både kommunen og staten har bevilget sin del til spleiselaget.

I pressemeldingen sier både Waage og Rønningsen at de ikke kommer til å stemme for et forslag om at Rana kommune skal kreve pengene tilbake.

- Pengene er bevilget og de er brukt til økt husleie i museets nye lokaler i Fjordsenteret. Vi gleder oss allerede over å se hvor godt de økte midlene fra Rana kommune har bidratt til fremdriften av det nye museumsbygget i Moholmen, sier de to, og fortsetter:

- Vi har en god dialog med fylkeskommunen og regner med at vi skal lande denne saken rimelig raskt. Vi gleder oss derfor til å delta på åpningen av det nye museet i Fjordsenteret den 18. juni,

Artikkeltags