Gå til sidens hovedinnhold

Brann i gammelbutikken i Utskarpen i Rana

Artikkelen er over 4 år gammel

Se video og bildeserie lengre fra brannen nede i saken.

OPPDATERT 13:00: Cato Johannessen melder at de har kontroll på brannen.

- Det røyker fortsatt bra, men vi har kontroll på brannen nå og kan snart si at vi driver på med etterslukking. Det har vært en hard økt for mannskapene og jeg vil benytte anledningen til å skryte av dem. De har gjort en fantastisk innsats under krevende forhold og derfor nærmer vi oss nå slutten på oppdraget, sier han.

Han han ikke si noe om brannårsaken.

- Det er helt umulig for meg å si noe om. Da vi kom til stedet kom det røyk fra hele taket og vi kan ikke, på nåværende tidspunkt, stadfeste hva som er årsaken til brannen. Politiet vi sperre av stedet og undersøkelser vil skje etter dette, sier Cato Johannessen i Rana brannvesen.

OPPDATERT: Klokken 11:00 melder Cato Johannesen at de fortsatt ikke har kontroll.

- Nei, det har vi ikke. Vi jobber knallhardt for å få kontroll over brannen, men det er stor utfordringer. Det er fortsatt stor røykutvikling og vi har slått hull på alle vinduer samt skåret oss gjennom taket flere steder, men det brenner godt under taket. Det er noe med romdelingen i huset som vanskeliggjør slukkingen og vi sender ikke mannskaper inn. Grunnen til dette er at det har brent lenge der inne og vi vil ikke at mannskapene skal falle gjennom gulvet eller få konstruksjonen på seg. Derfor slukker vi utenfra, sier han.

- Lar dere bygget brenne ned?

- Nei, vi peiser på og tror vi skal slippe at hele konstruksjonen faller, men det vil vise seg, sier Johannesen.

OPPDATERT: Klokken 0937 opplyser brannvesenet at de ikke kommer til å klare å berge huset.

- Det ulmer over det hele, og nå venter man bare på at det skal komme åpne flammer fra hele bygget. Brannvesenet har nå sendt bud på flere røykdykkere samt ekstra oksygen fra Rana. De jobber i øyeblikket med å skjære hull i taket slik at man kan komme til for å slokke mer effektivt, men bygningen regnes altså som tapt, opplyser Rana Blads journalist Viktor Leeds Høgseth som er på stedet.

OPPDATERT: Klokken 0921 opplyser brannvesenet på stedet til Rana Blad at de ikke har kontroll på brannen. Det meldes om åpne flammer fra huset.

- Vi har ikke kontroll på brannen i øyeblikket. Det er såpass mye gass- og røykutvikling at det knitrer godt i taket. Foreløpig tør vi ikke sende røykdykkere inn i huset, uttaler Cato Johannesen ved Rana Brann- og redning.

OPPDATERT: Til Rana Blad opplyser Cato Johannesen ved Rana Brann- og redning at det fortsatt er åpne flammer fra brannen samt at det ryker voldsomt fra selve huset der brannen pågår. Brannvesenet er i full gang med slukking, og har i tillegg fått hjelp fra ansatte ved Tempoklubben.

- Ansatte har fjernet alle mopeder og brannfarlig utstyr fra kjelleren der Tempoklubben holder til.

OPPDATERT: Politiet på Helgeland melder at nødetatene har kommet frem til stedet. Slokkingsarbeidet pågår. Det skal ikke være meldt om personer inne i bygget, og det skal ikke være fare for at brannen sprer seg.

Her brenner gammelbutikken på Fallet i Utskarpen.

Bildeserie

Se bildene: Her kjemper brannvesenet for å redde gammelbutikken på Fallet

 

 

TIDLIGERE: Rana Brann- og redning melder på Twitter mandag morgen at de har rykket ut til Utskarpen etter melding om brann i en bygning.

Til Rana Blad opplyser 110-sentralen at det skal være snakk om gammelbutikken på Fallet der Tempoklubben ligger i dag.

Etter det Rana Blad får opplyst fra 110-sentralen skal det være snakk om åpne flammer. Foreløpig er ingen meldt savnet eller skadd i forbindelse med brannen.

Alle nødetater er sendt til stedet.

 

Vi oppdaterer saken fortløpende.