«Jul i Mo i Rana» rommer alt jula skal handle om; å stille opp for andre som har mindre. Musikkvideoen er en gave til de som stiller frivillig opp for andre, ikke minst på julaften.

– Ideen kom da jeg leste i Rana Blad, at julaften på Bakeribygget for dem som vil ha noen å feire jul sammen med, har vokst seg veldig stor. Kanskje det er mulig å forene gode krefter i en innsamlingsaksjon, tenkte jeg, og fikk napp hos Ruben Nilsen Robertsen ved Scandic Meyergården, forteller musiker Tor-Petter Aanes.

På rekordtid

Mo Industripark, Rana kommune, Sparebank1 Nord-Norge og Scandic Meyergården utgjør de gode hjelperne. Med en god pris og mye velvilje fra filmfotograf Tonje Vonstad, som eier og driver TV Klipp, ble det mulig å lage en musikkvideo på rekordtid.

 

– Jeg fikk vite om de gode hjelperne midt i november, og er helt overveldet. Frivilligsentralen i Rana sliter økonomisk, og etter at vi gjennom Rana Blad opplyste at vi kunne bli nødt til å kutte i frivillig arbeid, har vi opplevd en voldsom støtte. Folk kommer innom med bidrag fra fra femti til tusen kroner, sier daglig leder Stein E. Hovind og fortsetter:

– Så kommer denne gjengen og tilbyr oss en proff musikkvideo der folk oppfordres til å støtte julefeiringa vi arrangerer på Bakeribygget. Det er stort, sier Stein E. Hovind.

 

Tor-Petter Aanes framfører «Jul i Mo i Rana» sammen med Anna Anita Jaskiv. 18-åringen ble oppringt av Aanes da hun var på jentetur i Trondheim i august.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Helt fantastisk

– Jeg vil at du skal være med å spille inn en låt sammen med meg, sa han og dagen etter sto vi i studio hos Frank Endresen i Mosjøen. Det gikk veldig fort, men jeg kunne jo låta fra før, sier Anna Anita.

Det synes jeg er helt fantastisk, å kunne bidra til et så godt formål

Anna Anita Jaskiv

 

Hun fikk ikke vite før etterpå at det skulle lages en musikkvideo til inntekt for Frivilligsentralen i Rana.

Les også

Jeg gikk til julefeiringa med håp om at jeg kunne gjøre noe for andre, så var det andre som gjorde noe for meg

 

– Det synes jeg er helt fantastisk, å kunne bidra til et så godt formål. Det er forresten første gang jeg spiller inn en musikkvideo, sier hun fornøyd.

Sangen «Jul i Mo i Rana» er laget av litt nytt og litt gammelt.

– Jeg børstet støv av en gammel sang som Ann-Kristin Aamodt, da Sneli, hadde skrevet. Med hjelp av Sølvi Riise skrev vi om på teksten. Melodien har jeg laget, og vipps er «Jul i Mo i Rana» et faktum. Den er spilt offentlig før, men nå er den også tilgjengelig på Spotify, sier Tor-Petter Aanes.

I tillegg til ham og Anna Anita Jaskiv, synger Pernille Aanes Valla (8) og Andrea Axelsen Lillevold (11) på videoen. På saksofon hører vi Håkon Skog Erlandsen.

Plass til deg

Filmfotograf Tonje Vonstad måtte skyve på noen oppdrag for å få tid til å lage musikkvideoen, og det ble noen lengre arbeidsdager enn normalt.

 

– Det måtte skje på veldig kort tid, og hadde det vært noen andre som spurte ville jeg sagt nei. Når det skal gå til en så god sak som Frivilligsentralen så stiller jeg. Vi bygde opp filmen ut fra tida vi hadde til rådighet og kapasiteten som var tilgjengelig. Det ble en lang filmdag, og jeg er imponert over innsatsen til de frivillige som bidro slik at det rullet enkelt og greit, sier Vonstad og legger til:

– Dette er en stor filminnspilling med opp mot 14–15 folk, så det skal disiplin til for å få det til å funke – og det gjør det!

Hun trekker spesielt fram fotograf Jan Inge Larsen som gratis lånte bort flere av naturbildene sine til videoen.

– Det er gull verdt. Uten det bidraget ville ikke filmen blitt så fin, sier Tonje Vonstad.

Stein E. Hovind er superfornøyd, ydmyk og takknemlig for alle bidrag som kommer inn.

– Denne innsatsen øker jo forventningene til meg, men det i tillegg til å få lov til å bistå, er min motivasjon. Nå håper jeg folk som er alene eller som har problemer med å få endene til å møtes, melder seg på julefeiringa i Bakeribygget. Det oppfordrer også musikkvideoen til, sier Stein E. Hovind.

– Hvis det kommer inn mer penger enn det som trengs for å stelle til jul på Bakeribygget, så setter vi pris på om det kan brukes til å skape frivillighet gjennom sentralen, sier Tor-Petter Aanes.

Musikkvideoen slippes for offentligheten 1. søndag i advent.

Fakta

  • Julefilmen er også en takk til alle samarbeidspartnere som gjennom ti år har gjort det mulig for Frivilligsentralen å invitere de som vil ha noen å feire jul sammen med, til Bakeribygget.
  • Den som vil gi et bidrag til Frivilligsentralen kan bruke vipps. Bedrifter kan ta kontakt med Stein E. Hovind. Det kan også andre gjøre som vil gi på en annen måte enn vipps.
  • I år fyller Bakeribygget ti år.