Familiekontaktene utgjør en forskjell med sin frivillige innsats. Nå kan du bli en av dem.

- I 2017 hjalp vi 31 familier med til sammen 66 barn, sier familiekoordinator i Home Start, Wenche Gjesbakk.

Hun gleder seg over tilbakemeldinger som fra denne trebarnsmora: «Ho e fantastisk – ungene storgleder seg til ho kommer».

En av familiekontaktene sier det slik: - Vi er på jorda for å hjelpe hverandre

– Vi kjører nytt kurs med oppstart tirsdag 23. januar. Totalt går det over åtte tirsdager, på Frivillighetens Hus. De som er interessert kan melde seg til meg, helt fram til kursstart, sier familiekoordinator  Wenche Gjesbak

På kurset lærer deltakerne hva Home Start er, om den frivilliges rolle, verdier og holdninger, engasjement og grenser, møte med sorg, taushetsplikt, å være foreldre til funksjonshemmede barn, innvandrerfamilier, familieliv og det offentlige hjelpeapparat. Delaktige på kveldene er blant andre Martin Kildal, Mette Røbergeng, Sissel Holdahl, Berit Skoglund og Ingeborg Johansen.

– Familiekontaktene gjør ulike ting etter familiens ønske, som å være sammen med barna slik at foreldre får et pusterom, de kan hjelpe til med lekser eller de kan være noen å snakke norsk med og hjelpe tilflyttere til å forstå det norske samfunnet bedre, sier Gjesbakk.

Det er familien som bestemmer hva de trenger hjelp til. Familiekoordinatoren prøver så å matche en familiekontakt som kan hjelpe. Det er ingen forpliktelse med å gå kurset, og det er gratis.

Home-Start er et familiestøtteprogram hvor frivillige besøker småbarnsfamilier med minst et barn under skolealder.