Gå til sidens hovedinnhold

Russen i Rana best i hele Nordland: – Jeg er så stolt over alle sammen

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi slo hele Nordland og slo også vår egen rekord fra i fjor, sier en stolt russ og visepresident, Katrine Sivertsen.

I 2015 samlet russen i Rana inn 133.000 kroner under den nasjonale innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft.

I fjor knuste de sin egen rekord med å samle inn 241.000 kroner, og i år har de igjen nådd nye høyder.

– Dette er enda et rekordår hvor vi slo vår egen rekord fra i fjor, jubler visepresident i russestyret, Katrine Sivertsen.

Stolt visepresident

I år samlet russen tilknyttet Polarsirkelen videregående skole inn hele 258.913 kroner.

– Det er helt sykt av russen! utbryter en svært stolt Katrine Sivertsen.

– Jeg er så stolt over alle sammen. I tillegg har vi i år rekord på antall bøssebærere som stilte opp og gikk fra dør til dør. Omtrent 150 russ var i aksjon for å få det til, og summen de samlet inn var rekord i hele Nordland.

Ifølge Sivertsen skiller Rana seg ut hvert eneste år i positiv retning.

– Og tilbakemeldingene fra folk som har fått besøk er at de har hatt blide russ på døra, og selv sier russen at folk har hatt kjempelyst til å gi, forteller Sivertsen.

Selv sier russen at folk har hatt kjempelyst til å gi

Katrine Sivertsen, Visepresident for russen

LES MER: – Jeg tror ikke jeg følte det var så alvorlig, men jeg fortalte likevel åpent til folk at jeg hadde en alvorlig sykdom og at jeg kom til å dø en dag

90 kreftbeskjeder i dag

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon. I år går pengene til å hjelpe de som har en kreftsykdom de ikke kan bli friske av.

Krafttak mot kreft foregår de to første ukene i mars hvert år. Da besøker over 20.000 bøssebærere norske husstander, og samler inn penger til viktig kreftforskning. En stor andel av bøssebærerne er russ, som med sin tid og innsats er med på å redde liv.

Ifølge Kreftforeningen får hver dag om lag 90 mennesker i Norge beskjed om at de har kreft. De fleste overlever. Mange får seneffekter og føler seg kanskje aldri helt friske igjen, og noen får høre at det ikke finnes en behandling som kan gjøre kroppen fri for kreft.

Kreftforeningen

Kreftforeningen er en av de største bruker- og interesseorganisasjonene i Norge med over 113.000 medlemmer og frivillige.

 

Kommentarer til denne saken