Tre hus i Skamdalen evakuert

Tre hus evakuert i Skamdalen

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

OPPDATERT: Prosjektleder for E6 Helgeland, Bård Nyland, er på stedet i Skamdalen. Til Rana Blad opplyser han at de venter på en geolog som skal lande i Rana klokken 1100.

Nyland forteller videre at de anser situasjonen som forholdsvis trygg, noe som også er bakgrunnen for at man ikke har varslet om hendelsen.

- Beboerne i de tre husene ble først og fremst evakuert og innlosjert på hotell fordi vannledningen er gått i stykker. I tillegg mente vi at det var best å være på den sikre siden inntil vi kunne få opp en geolog.

TIDLIGERE: Mandag formiddag får Rana Blad opplyst fra en tipser at tre hus i Skamdalen ble evakuert lørdag ettermiddag etter at det gikk et mindre ras.

Politiet på Helgeland bekrefter overfor Rana Blad hendelsen, og viser til at det er Statens vegvesen som har tatt kontroll på situasjonen.

Til Rana Blad opplyser Trond Maas Pedersen, delprosjektleder for E6 Helgeland Nord i Statens vegvesen, at de lørdag ettermiddag fikk melding om hendelsen.

- Vi dro ut til stedet lørdag ettermiddag etter en melding om at et hus på stedet hadde mistet vannet. I tillegg var det dukket opp en haug overfor et av husene som ikke var der fra før. Vi fikk en geotekniker til å se på situasjonen, og bestemte da at vi skulle evakuere beboere fra tre hus som ligger til venstre for Skamdalen bru, opplyser Maas Pedersen, og fortsetter:

- Det ble lørdag kveld konkludert med at situasjonen ikke medførte fare for E6 og jernbanen, men vi valgte å evakuere beboerne for å være på den sikre siden. Dette ble gjort i samråd med politi.

Foto:

Beboerne i husene ble innlosjert på hotell til i dag. I dag skal det foretas grundigere undersøkelser på stedet.

- Vi har hatt vakt på stedet gjennom hele helga og får i dag opp geologer fra NGI som skal se nærmere på situasjonen.

Rana Blad får opplyst at det mandag formiddag er folk på stedet for å undersøke situasjonen nærmere.

Foto:

Vi oppdaterer saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken