Nå kan varmerekorden for Mo i Rana stå for fall - og det ligger an til tropenetter allerede fra i natt av

Temperaturene i Mo i Rana neste 48 timer viser at det foreløpig ikke ser ut til at temperaturene skal under 20 grader en eneste gang.

Temperaturene i Mo i Rana neste 48 timer viser at det foreløpig ikke ser ut til at temperaturene skal under 20 grader en eneste gang. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Allerede i forrige uke ble det meldt at det kom til å bli varmt på Helgeland, men nå ser det ut til at det blir enda varmere enn det var meldt. Såpass varmt kan det bli at varmerekordene ser ut til å stå for fall flere steder - også i Mo i Rana.

- Nå kommer det veldig mye varmluft oppover fra Trøndelag. Dette vil gi sol og mye varme temperaturer tirsdag og onsdag, opplyser statsmeteorolog Eldbjørg Moxness ved Meteorologisk institutt.

Fra før var det meldt temperaturer opp mot 30 grader i starten av denne uka, men nå kan det ligge an til at det settes ny varmerekord på onsdag tidlig ettermiddag. Da er det meldt 34 grader i Mo i Rana.

Den gamle rekorden stammer fra 10. juli 2014 - da ble det målt 32,5 grader klokken 1400 i Mo i Rana. Og det er også denne gangen klokken 1400 det kan se ut til at det settes ny rekord, ifølge Yr.no. På oversikten over temperaturutviklingen neste 48 timer står det at det klokken 1400 onsdag er meldt 34 grader.

Til Rana Blad opplyser statsmeteorolog Moxness at hun ikke vil garantere at dette slår til, da det fortsatt kan endre seg frem til da.

- Men varmt vil det bli. Det blir nok over 30 grader både tirsdag og onsdag. Deretter vil det komme innover litt nedbør utpå ettermiddagen eller kvelden onsdag, noe som gjør at temperaturene synker.

Etter som det ser ut til at temperaturene de neste 48 timene ikke vil synke under 20 grader, det laveste som er meldt foreløpig er klokken 0400 natt til tirsdag - da er det meldt 22 grader, så ligger det også an til at Helgeland får sine to første tropenetter i løpet av de neste to døgnene.

- Det er det absolutt et potensiale for, slik det ser ut til nå, avslutter Moxness.

Varmerekorden for hele Nordland stammer fra 11. juni 2011, da ble det registrert 33,8 grader i Saltdal. Også i Saltdal kan det ligge an til at det settes rekorder. På Røkland i Saltdal er det meldt hele 35 grader onsdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken