Utsetter byggingen av 59 studentboliger i Mo i Rana på ubestemt tid

Foto: Gøran O. Pedersen

Foto: Gøran O. Pedersen

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Det er i en pressemelding at Nord studentsamskipnad (Studentinord) melder at de ser seg nødt til utsette byggingen av 59 studentboliger i Mo i Rana og 150 studentboliger i Levanger.

Boligene er ferdig prosjektert og det har hele tiden vært planlagt at oppstarten skulle skje høsten 2017.

Utsettelsen oppstår til tross for at Studentinord har fått tildelt tilskudd fra Kunnskapsdepartementet for byggingen. Bakgrunnen for utsettelsen skyldes i følge Studentinord at man ikke har fått innvilget en konstandsgrense på 800.000 kroner per hybel slik man søkte om. Her vises det til at det i såkalte pressområder som Oslo, Bergen, Trondheim, Bodø, Tromsø med flere innvilges en konstnadsgrense på 800.000 per hybel med et tilskudd på 300.000 kroner. Andre steder i landet er dette satt til 700.000 med et tilskudd på 240.000 kroner.

LES  BAKGRUNN (+): Høsten 2018 er de ventet å være ferdig: – Vi håper det kommer flere

Studentinord viser til at man i forbindelse med tildeling av tilskudd i Statsbudsjett for 2017 søkte om en kostnadsgrense på 800.000 for de planlagte studentboligene i Mo i Rana og Levanger. Dette ble ikke innvilget og Studentinord ser seg derfor nødt til å utsette byggingen av studentboligene da de totale byggekostnadene overstiger de konstandsgrensene som er satt.

Studentinord opplyser videre i pressemeldingen at de ikke anser det som mulig å bygge studentboliger i Mo i Rana og Levanger innenfor dagens regelverk. De opplyser videre de fortsatt har som mål å bygge studentboliger og varsler at de kommer til å søke om endring av kostnadsgrensen i forbindelse med neste års statsbudsjett.

LES BAKGRUNN (+): Regjeringen bevilger penger: Byggingen av studentboliger i Mo i Rana kan starte

Vi kommer tilbake med mer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken