Gå til sidens hovedinnhold

Treffpunkt er for barn og unge som er pårørende til alvorlig syke. Familiedag på Stall Vilden blir første treffpunkt

Artikkelen er over 2 år gammel

Når Treffpunkt Mo i Rana skal fortelle om møteplassen de vil være for barn og unge som er pårørende til alvorlig syke, inviterer de like godt til familiedag på Stall Vilden.

- Her blir det besøk i stallen der det er hester, ponnier, mohairgeit og andre dyr, forteller kreftkoordinator i Rana kommune og styremedlem i Termik, Synnøve Edvardsen Valla. Hun kan dessuten love at det blir noe å spise også, nemlig pizza.

- Derfor må vi ha påmelding innen mandag 3. september. Informasjonsmøtet i Stall Vilden er blir onsdag ettermiddag, den 4., legger Valla til.

- Fint å møte andre

Treffpunkt Mo i Rana er et tilbud for barn som er pårørende til alvorlig syke og til de som har mistet noen. Målgruppa er barn mellom 6 og 16 år.

- Det er et tilbud også til barn som er pårørende til personer som har andre sykdommer enn kreft. Hvis du er usikker på om dette er et tilbud for dine barn, ta kontakt på telefonen til Treffpunkt, sier Synnøve Edvardsen Valla.

Les også

Møteplass for barn og unge som er pårørende til alvorlig syke, søker voksne

Aslak, Agnes og Karine Hagland Amundsen tror det blir fint med et møtested for barn og unge som har til felles at noen nær dem er alvorlig syk. Noen ganger er det bra å være sammen med noen som forstår uten at alt må forklares.

– Vi liker å bli kjent med nye folk. Vi trenger ikke å snakke om vanskelige ting, vi kan bare bli kjent, sa Aslak, Agnes og Karine da de møtte Rana Blad før sommerferien for å snakke om det nye tilbudet.

Søsknene Aslak, Agnes og Karine Hagland Amundsen har vært på Montebello senteret, som er en nasjonal helseinstitusjon for kreftpasienter og deres pårørende, sammen med foreldrene. Formålet er å gi hjelp til livsmestring.

– De fikk satt ord på mye, og sa selv at de syntes det var godt ikke å føle seg annerledes, fortalte mamma Karen Hagland, som har en kreftdiagnose.

- Viktig i hverdagen

Karen Hagland mener familien fikk en bedre situasjon etter Montebello, og mener derfor at et tilbud som Treffpunkt Mo i Rana i hverdagen er viktig.

- Jeg tror at mine barn med sine opplevelser kan hjelpe andre barn, og motsatt. Jeg håper at foreldre vil gi barna sine en sjanse til å delta på Møteplassen for barn som pårørende. Og «pårørende» kan like godt være nær familie som en nær venn, sa hun.

Les også

Elevene hadde 31.000 kroner igjen etter skoleturen, og gir dem til treffpunkt for unge pårørende til alvorlig syke

 

Målet med tilbudet er å skape en møteplass der barn kan møte andre barn som forstår hvordan de har det. Tilbudet består av et varmt måltid, gøyale aktiviteter og samtale. På Treffpunkt treffer barna trygge voksne som har tid til å lytte, leke og dele.

- Det blir Treffpunkt et par timer to onsdager i måneden. Til vanlig vil Treffpunkt arrangeres i lokalene til Helsestasjonen på Mo, men denne første gangen blir det familiedag på Stall Vilden, forklarer Synnøve og fortsetter:

- Treffpunkt blir ledet av voksne med erfaring fra arbeid med barn og unge. De har taushetsplikt og har levert politiattest. Det er påmelding før alle treffpunkt slik at vi kan forberede mat til nok til de som kommer.

Treffpunkt Mo i Rana er et samarbeid mellom kreftkoordinator i kommunen, Termik Rana og Kreftforeningen.

 

Kommentarer til denne saken