Politiet varsler ny kontroll: Blir du tatt her koster det deg 5.350 kroner

Sist gang hentet politiet inn nærmere 60.000 på 20 minutter. Nå varsler de kontroll igjen - fordi folk ennå ikke har lært.

DEL

I slutten av august skrev Rana Blad om at mange bilister ikke tok hensyn til skiltingen inn i Fridtjof Nansens gate i Rana.

Senere på dagen tok politiet oppstilling i gata for å bøtelegge dem som kjørte feil og det tok ikke lang tid før de fikk noe å gjøre.

Det ble en travel affære for politiet med seks bøter bare på de første ti minuttene. Totalt endte det med 11 bøter på 5.350 kroner hver i løpet av drøye 20 minutter.

LES MER: Her kjører bilist nummer seks på bare ti minutter mot feil kjøreretning - og det koster dem 5.350 kroner

LES MER (+): Bilister overholder ikke enveiskjøringa - det blir både farlig, feil og forbudt

Tidlig onsdag formiddag meldte Nordland politidistrikt at den forrige kontrollen virker å allerede være glemt. Politiet mottar nemlig flere meldinger om at folk bryter skiltingen i krysset. Nå advarer de om at det trolig er behov for nok en kontroll.

- Det er en grunn til at veien er skiltet som den er. Grunnet omkjøringen så skapes det for mye trafikk til at det kan tas unna i den gata. Derfor er det skiltet slik at folk må kjøre rundt, forteller operasjonsleder Fredd Leirvik til Rana Blad.

Operasjonslederen gir uttrykk for at skjønner at mange kjører inn av gammel vane, men det fritar ikke bilistene for bøter hvis de blir observert.

- Slik det ser ut nå så kan det godt være at vi må stille oss opp for å gjennomføre en ny kontroll i løpet av kort tid.

Artikkeltags