Gå til sidens hovedinnhold

Ane-Mathea og Leah Kristine trosset vær og vind for et varmere samfunn

Artikkelen er over 2 år gammel

Bestevenninnene Ane-Mathea Skogvoll Westblikk og Leah Kristine Stensland Rimer (begge 8) fra Lyngheim skole er 2 av over 420 frivillige bøssebærere i Rana som valgte å ta kanskje årets viktigste søndagstur. De var nemlig ute for å samle inn penger til tv-aksjonen, hvor inntektene i år går til Kirkens bymisjon.

Litt skummelt

Det er første gangen jentene deltar og de var begge veldig spente på forhånd. Leah er glad for å ha pappa Carsten Rimer med seg.

- Det er litt skummelt, dette. Det var også en som ikke ville gi noen penger, men det er jo frivillig.

Leah har sett en som ikke har det så greit, han sov på en benk i Spania.

- Det er også trist å tenke på at noen ikke har familie eller venner, kanskje kan noe av pengene vi samler inn brukes til å ordne en bestemor eller bestefar til de som ikke har.

Pappa Carsten synes det er viktig at barna deltar og engasjerer seg, og bruker gjerne en søndag til et slikt formål.

Ane-Mathea Skogvoll Westblikk og pappa André er de første som kommer inn med fylt bøsse. Det har vært stor giverglede, og Ane-Mathea kan fortelle at alle har gitt penger. Og til de som ikke var hjemme, klistret hun en lapp på døra med et nummer de kunne vippse til.

Bildeserie

SE BILDENE: Disse bidro til årets tv-aksjon

 

Kom hjem og ville hjelpe

Ane-Mathea kom hjem etter en dag på skolen hvor de hadde lært om tv-aksjonen og ville være frivillig bøssebærer. Det syntes pappa Andre var veldig fint.

- Jeg vil hjelpe dem som ikke har det så bra, for eksempel de som sitter på gata med en kopp og tigger penger. Jeg håper de får noe av pengene. De fryser sikkert der de sitter, sier Ane-Mathea.

Alle barneskolene i Rana er involverte i tv-aksjonen med totalt 400 roder.

- Lyngheim-elevene dekker hele sentrum hvor det er fordelt med to bøsser på hver rode, forteller Stein Hovind, leder for den lokale TV-aksjonskomiteen.

Inntektene fra årets tv-aksjon går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere samfunn.

Kommentarer til denne saken