Gir 10.000 kroner hver til TV-aksjonen - oppfordrer andre kvinnegrupper til å bidra

Judith Johansen (f.v) i Åga sanitetsforening og Torill Døhl i Soroptimistene, håper flest mulig gir penger til årets TV-aksjon, som skal bedre livet for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Judith Johansen (f.v) i Åga sanitetsforening og Torill Døhl i Soroptimistene, håper flest mulig gir penger til årets TV-aksjon, som skal bedre livet for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Åga Sanitetsforening og Mo i Rana Soroptimistklubb har gitt 10.000 kroner hver til årets TV-aksjon. Nå oppfordrer de andre kvinnegrupper til å bidra.

DEL

– Vi håper å få samlet inn mest mulig penger, slik at det kan komme til nytte til flest mulig kvinner, sier Toril Døhl i Soroptimistene.

Soroptimistene er en verdensomspennende organisasjon som jobber for å bedre kvinner og barns levevilkår. I Norge er det 67 klubber, og i Rana har de engasjert seg i årets TV-aksjon.

– Vi vet at dersom kvinner ikke styrkes og får skolegang så kommer de seg ikke fram i livet, og de får ikke bestemme over sin egen framtid. Det er også viktig at de har økonomi til å klare seg selv og ikke er avhengige av en ektemann, sier Torill.

Hun mener denne TV-aksjonen også kan være et bidrag til å skape en fredeligere verden.

– Sult og fattigdom avler krig og konflikt. Det vil alltid være uro i et land der det har vært krig, sier hun og fortsetter:

– Land som ikke har kvinner i lønnet arbeid kommer seg ikke opp på et industrielt velferdsnivå, fordi det vil være for få som jobber og betaler skatt. Folk må i arbeid for å komme seg på beina etter en krig, sier hun.

Torill skal gå med bøsser på søndag. Det samme skal Judith Johansen fra Åga sanitetsforening.

Norske kvinner sanitetsforening sentralt har mobilisert alle lokalforeningene i Norge til å engasjere seg i årets TV-aksjon.

– Det vi gjør for kvinnene i Afrika og Midtøsten nå, er det vi gjorde for oss selv når Norge var et fattig land og kvinner var nederst på rangstigen, sier Judith Johansen.

– Vi oppfordrer alle kvinnegrupper og organisasjoner til å støtte denne aksjonen, legger Toril Døhl til.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken