Tobias, Gia og Heine er tre av over 750 små og store ranværinger som går med bøsse for TV-aksjonen i dag

Tobias Berg, Gia Drageset Tråslett og Heine Jonassen går med bøsse for TV-aksjonen på Gruben i dag.

Tobias Berg, Gia Drageset Tråslett og Heine Jonassen går med bøsse for TV-aksjonen på Gruben i dag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Oppdatert: Klokken 2020 kan en glad Stein Erik Hovind konstatere at det har gått bra i år også.

- Så langt har vi fått rundt 300.000 kroner i bøssene, og da har vi ikke fått telt opp mynten. Det får vi først gjort til uka. I tillegg fikk vi inn rundt 200.000 på næringslivstafetten samt at det også er kommet inn rundt 160.000 kroner i forbindelse med andre arrangement før helga, sier Hovind, og fortsetter:

- Også er det jo kommet inn masse på Vipps. Så vi er spent på hva det endelige resultatet blir til slutt.

Hovind forteller at man merker tydelig at det blir mindre mynt og sedler i bøssene, mens det samtidig er stadig flere som vippser sin bidrag. Han er også klar på at det er mange som fortjener en takk etter innsamlingsaksjonen,

- Vi må også få rette en stor takk til de frivillige i DNB som stiller opp for å telle for oss. I tillegg så har Åga sanitetsforening og Soroptimistene stått på i lang tid, og så må vi få rette en voldsomt stor takk til alle de mange store og små som har gått med bøsser og alle andre frivillige som har bidratt.

Tidligere: Søndag 20. oktober går rundt 100.000 flinke bøssebærere gått fra dør til dør i hele landet, og i Rana har flere enn 750 deltatt deltatt i innsamlingen til årets TV-aksjon.

Tobias Berg, Gia Drageset Tråslett og Heine Jonassen går alle i 7. klasse på Gruben barneskole, og søndag er de tre av svært mange som bøssebærere som har gått rundt i Rana. I Rana er det tradisjon for at skolekretsene dekker sine områder da gjerne med elever i følge med foreldre.

- I dag har vi 375 bøsser som bæres rundt i alle deler av Rana. Det betyr at det er minst 750 som går som bøssebærere, men det er ganske mange flere enn dette som er involvert siden det er foreldre som følger barna, sier leder for innsamlingsaksjonen lokalt, Stein Erik Hovind, til Rana Blad søndag.

Hovind har ledet aksjonen i en årrekke, og sier selv at han ikke husker akkurat hvor mange år han har deltatt.

- Vi har jo noen her som har deltatt i godt over 20 år, men jeg klarer ikke selv å huske hvor lenge jeg har deltatt. Ranværingene er veldig flinke til å stille opp som bøssebærere, så det er aldri noen problemer med å få folk til å støtte opp.

På landsbasis er det mellom klokken 1600 og 1800 bøssebærerne kommer på dørene, men i Rana har de som vanlig tjuvstartet litt.

- Vi begynte som vanlig allerede klokken 1400 og stopper innsamlingen klokken 1800. Da tas alle bøssene til banken hvor alt telles opp før man har et resultat klart rundt 2000-tiden senere i kveld.

Rana Blad kommer tilbake med årets resultat senere i kveld.

TV-aksjonen har blitt arrangert av NRK en søndag i oktober hvert år siden 1974. Aksjonen er verdens største målt i innsamlede kroner per hode og tallet på frivillige. Pengene fra årets aksjon går til CAREs arbeid for kvinners rettigheter i ni land: Niger, Mali, Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

Pengene som kommer inn skal sørge for å gi 400.000 kvinner opplæring i å starte egen bedrift, få egen inntekt, mulighet til å spare og låne penger, rett til å bestemme over egen kropp og til å delta og bli hørt i politikken og lokalsamfunnet.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken