Rana Blad og Verket tar fatt på tre nye år med samarbeid

Cecilie Nordvik (f.v) og Maiken Johansen skal sammen jobbe med ideutvikling og utveksling av kompetanse fremover.

Cecilie Nordvik (f.v) og Maiken Johansen skal sammen jobbe med ideutvikling og utveksling av kompetanse fremover. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Rana Blad har samarbeidet med Verket fra start. Denne uka signerte de en ny treårig avtale.

DEL

– Rana Blad var en god partner for festivalen i mange år før jeg begynte, så har jeg hatt gleden av å samarbeide med dem siden 2015. Jeg er glad for at det blir tre år til, sier festivalsjef Maiken Johansen og fortsetter:

– Avisa er en av mange viktige og framsynte partnere som har bidratt til at festivalen er der den er i dag.

Strategisk medierådgiver for Rana Blad, Cecilie Nordvik sier avtalen har en verdi både for regionen og Rana Blad.

– Verket er et kulturelt nav i byen og betyr også mye for regionen. Det er en partner vi ser det som riktig og viktig å knytte oss til. Avtalen er av verdi for både oss og Verket, og vi har i alle år hatt et godt samspill. Det skal vi videreføre og videreutvikle, sier hun.

Johansen har tro på at samarbeidet skal fortsette i samme gode spor.

– Cecilie er et spennende og positivt vinklet menneske med mange ideer som jeg tror kan gjøre samarbeidet enda bedre, fortsetter Johansen.

– En av regionens sterkeste merkevarer

Maiken Johansen understreker hvor viktig gode samarbeidspartnere har vært og fortsatt er for Verketfestivalen.

– Mange tror at Verket har statlig, kommunal og fylkeskommunal støtte. Det har vi ikke per i dag og det har vi ikke hatt på veldig mange år. Festivalen er et eget AS og må drives og utvikles som enhver bedrift. Og det har vi gjort over tid med gode og profesjonelle eiere og engasjerte og gode samarbeidspartnere, som Rana Blad er ett eksempel på, sier hun og fortsetter:

– Kombinert med målrettet arbeid, gode valg, litt flaks og galskap, og mye vilje og seriøsitet i alle ledd, så har Verket blitt en av regionens sterkeste merkevarer, og en betydningsfull kulturell drivkraft for Helgeland som tenker både tradisjon og fornyelse.

Cecilie Nordvik har som ambisjon å jobbe fram nye ideer som løfter både Rana Blad og Verket på bra vis.

– Mye flott er gjort, men det er alltids noe som kan gjøres bedre. Et av punktene i avtalen er at vi skal jobbe mer med idéutvikling og utveksling av kompetanse, og da må vi rydde rom for dette. Kreativitet og resultatet av kreativitet kommer ikke av seg selv, det må ryddes rom til slike prosesser. Her kan vi bli flinkere. Vi har allerede noen spennende samarbeidsprosjekter på gang. Ellers skal vi naturligvis ta med oss det som har fungert i alle år, sier Nordvik og legger til at det var utrolig artig å være med på 10-årsfeiringen i år.

– Jeg vet det er mye mer moro i vente og vi gleder oss til å være del av det, sier Cecilie Nordvik.

Artikkeltags