Rekord-kontrakt for Momek

Momek-dirktør Wiggo Dalmo og forretningsdirektør James Craig MacFarlane i Subsea7 signerte tirsdag kontrakten som sikrer 20 Momek-ansatte jobb i ett år. Foto: Arne Forbord

Momek-dirktør Wiggo Dalmo og forretningsdirektør James Craig MacFarlane i Subsea7 signerte tirsdag kontrakten som sikrer 20 Momek-ansatte jobb i ett år. Foto: Arne Forbord

Artikkelen er over 6 år gammel

Skal produsere anker til Aasta Hansteen.

DEL

Momek Group har i dag signert en kontrakt med Subsea 7, for produksjon og levering av 35 sugeanker til Statoils Aasta Hansteen-felt.

Kontrakten er den største i Momeks historie, og gleden over å ha skaffet seg en slik kontrakt er selvsagt betydelig. Momek har nemlig jobbet målrettet inn mot olje- og gassfeltet en god stund nå.

- Vi er veldig fornøyde med å få denne kontrakten som er den største kontrakten i Momeks historie. Å inngå kontrakt med Subsea 7, som er et verdensledende selskap innen seabed to surface-engineering, er en stor anerkjennelse av vårt målrettede arbeide mot olje- og gassmarkedet, sier Hans Marius Mastermo, divisjonssjef ved MoMeks fabrikasjonsdivisjon.

Sugeankrene som skal produseres vil ha en totalt vekt på mellom 2.500-3.000 tonn. Produksjonen, som skal utføres i MoMeks lokaler i Mo Industripark, vil starte til høsten, med sikte på levering av ankrene ved utgangen av 2014. Kontrakten vil sysselsette rundt 20 mann i rundt ett år.

Dette er den andre relativt store offshore-kontrakten som aktører innen Rana-industrien landet så langt i år. I februar ble det kjent at Mo Industripark og Rana Industriterminal hadde inngått kontrakt med Wasco Energy Ltd om ferdigstillelse og lagring av den om lag 520 kilometer lange rørledningen som skal gå fra olje- og gassfeltet Aasta Hansteen, til prosessanlegget Nyhamna i Møre og Romsdal, med forbindelse til Linnorm-feltet og tilknytning til Zidane-feltet. Denne rørproduksjonen skal starte etter sommerferien, og pågå fram til høsten 2015. Det er ventet at dette prosjektet vil gi rundt 50 nye arbeidsplasser i Rana, i to år.

  • Les mer om MoMeks kontrakt med Subsea 7 i morgendagens papir- og e-avisutgave av Rana Blad.

Artikkeltags