Gå til sidens hovedinnhold

Rekordsommer på Klokkergården

Artikkelen er over 11 år gammel

Etter en rekke gode omtaler og priser er Klokkergården på Rødøya blitt kommunens store turistmagnet. I sommer har innehaver Malin Arntsen kunnet registrere rekordbesøk.

– Vi har opplevd en fantastisk sommer i år. Til tross for nordavind i første halvdel, var det utrolig mange som tok vegen innom. Økningen har vært stor, uten at jeg akkurat nå har tallene klare, sier Malin Arntsen, som slår fast at Klokkergården har satt sesongrekord både hva gjelder antall båter og antall besøkende.

Spesielt har besøket av utenlandske båter økt. Arntsen forteller at det omtrent daglig har vært besøk av utenlandske båter, og da gjerne store seilere.

Opplevelser

– Dagens turister ønsker å oppleve ting når de er på ferie. De er interessert i samfunnet vårt og lurer ofte på hva vi lever av og hvordan vi bor. Spørsmålene er mange. Vi er derfor blitt flinkere til å lage opplegg som gir svar på noen av de spørsmålene. Vi lager løsninger som enten lokaliserer seg til opplevelser her på Rødøy, eller vi sender dem til opplevelser andre steder. Et godt eksempel er våre turer til Myken. Vi sender gjestene til Myken, med hurtigbåt, der kan de oppleve et fiskevær og et unikt miljø, for senere på dagen å returnere til Rødøy. De som ønsker å holde seg på Rødøy kan gå turer i fjellet, besøke Havdurbrygga og Solheimsvollen. For den mer sporty turist ligger stranda klar der en kan spille sandvolleyball, stå på vannski, seilbrett og alt annet som tilhører aktiviteter knyttet til vann og strand, smiler Arntsen. Før hun føyer til at nettopp det å tilrettelegge for å sende besøkende rundt innenfor regionen, ofte kan være et problem. De offentlige kommunikasjonene er nemlig en utfordring.

– Det er ikke enkelt for en utenforstående å forstå rutetabellene som gjelder i vårt område. Vi opplever stadig at det kommer turister til øya som har misforstått rutetabellene og dermed ikke kommer seg videre slik de har planlagt. Dette skaper problemer både for dem og for oss. Det er vel snart på tide at noen tar tak i dette problemet. Dessuten ser vi behov for bedre kommunikasjoner slik at man på en enkel måte kan sluse reisende videre til andre opplevelser, som Svartisen, Melfjorden og Nordfjorden.

For familier

Arntsen forteller at man er opptatt av at barnefamilier skal ha det hyggelig.

– Vi er derfor i gang med å rigge opp kar nede ved sjøen der både barn og voksne kan oppleve og lære noe nytt om biologien i sjøen. Til neste år er det tid for å ta i bruk ny snekkerbu, der ungene kan få lage ting de har lyst til. Emnene henter vi i fjæra og naturen rundt oss. Vi har prøvd dette og opplever at foreldrene blir like engasjert som ungene, så dette blir helt sikkert en suksess, smiler hun.

Og at gjestene er fornøyd fikk vi bekreftet da vi tok en tur utendørs i sommersolen. Der traff vi fire båtturister fra Tonnes og Mo i Rana, som var veldig så fornøyde.

– Det har sittet langt inne men jeg må innrømme en ting! Jeg kommer fra Vest-Finnmark og har alltid syntes naturen der overgår alt annet, men jeg må innrømme at skjærgården her ute overgår selv Vest-Finnmark. Her finnes en natur som er fantastisk, den ligger lett tilgjengelig og er i skjul for vær og vind, sier Helge Haldorsen, vestfinnmarking bosatt i Mo i Rana.