Retur til gamle studenttomter

vender tilbake: Leder Iljusjva Nakhsjunova ved studentsamfunnet på Nesna er kjempeglad for at Halvdan Sivertsen kommer til dem sammen med MIN-orkesteret. ? Jeg har mange gode studieminner fra Nesna, sier Halvdan Sivertsen. Foto: Arne Forbord

vender tilbake: Leder Iljusjva Nakhsjunova ved studentsamfunnet på Nesna er kjempeglad for at Halvdan Sivertsen kommer til dem sammen med MIN-orkesteret. ? Jeg har mange gode studieminner fra Nesna, sier Halvdan Sivertsen. Foto: Arne Forbord Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Halvdan Sivertsen gleder seg til å holde en konsert på sitt favorittstudiested Nesna.

DEL

Studieåret 1974 til 1975 hadde Halvdan Sivertsen bopel i en studenthybel på Nesna.

– Jeg valgte å studere musikk på Nesna, siden det var det stedet nærmest Bodø hvor man kunne ta grunnfag i musikk, sier han.

Minnene fra studietiden er bare gode.

– Nesna var et perfekt studiested med godt faglig nivå, flinke lærere og et godt studiemiljø, skryter Sivertsen.

Han gleder seg nå til å komme til Nesna å synge under lyset fra sommernatta førstkommende torsdag. For han blir det ekstra morsomt at det er studiestedets studentsamfunn som står for arrangementet.

Ønsket enda et spillested

Grunnen til at det blir en konsert på Nesna er at Halvdan Sivertsen er ute på en miniturné med sitt band og musikere fra MIN-ensemblet.

– Vi hadde to spillejobber og ønsket oss en tredje. At det ble Nesna er veldig bra. Da får jeg komme tilbake til et sted jeg har mange gode minner, sier han og antyder at det kanskje er på sin plass å sjekke ut om hybelen fortsatt står der.

I det Sivertsens management tok kontakt med studentsamfunnet og leder Iljusjva Nakhsjunova hadde de kort tid på å si ja.

– Valget var enkelt. Det er bare hyggelig å ta imot Halvdan, og vi har fått mange tilbakemeldinger fra folk som er glade for han kommer, sier hun.

Nakhsjunova forteller at konserten blir holdt utendørs inne på området til Havblikk Camping, med utsikt ut mot fjorden.

Lover helt ny sang

Den folkekjære musikeren lover dem som kommer en musikalsk godbit.

– Vi kommer til å spille en helt ny sang. I tillegg blir det noen ukjente sanger og selvsagt en hel del godbiter som mange kjenner, sier Sivertsen.

Han ser for seg en konsert med en lengde på nærmere to timer.

– Det fine med å spille sammen med MIN-ensemblet er den enorme klangen dette gir mine sanger. De er kjempeflinke og fungerer godt sammen med mitt band, sier han.

Ingen låter fra Nesna-plate

Derimot kommer det ingen sanger fra plata «Utsikt minus innsikt gir tilnærmet blindhet fra toppen av en pyramide», som Sivertsen spilte inn i 1975 i et studio i Mosjøen mens han var student på Nesna.

– På denne plata bidro både medlever og lærere. De gjorde en god innsats. Problemet med sangene på plata, er at jeg i dag mener de ikke var gode nok. Jeg var enkelt og greit ikke en god nok sangskriver på mine to første plater, sier Sivertsen.

Samtidig forteller han at året med grunnfag i musikk ga han uvurderlig erfaring og kunnskap i det å arrangere musikk for ulike instrumenter.

– Etter året på Nesna gikk kursen mot Trondheim og mellomfag der, sier han.

«Nesna var et perfekt studiested med godt faglig nivå, flinke lærere og et godt studiemiljø»

Halvdan Sivertsen

Artikkeltags