Rødøy krever stans av de nye ambulanseplanene

Flytting av ambulansebåten er ett av punktene Rødøy formannskap vil ha vurdert på nytt i forbindelse med Helgelandssykehusets nye ambulanseplan.

Flytting av ambulansebåten er ett av punktene Rødøy formannskap vil ha vurdert på nytt i forbindelse med Helgelandssykehusets nye ambulanseplan. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Rådmannen i Rødøy kommune, Kitt Grønningsæter, krever på vegne av formannskapet i kommunen at alt arbeid med innføring av ny ambulanseplan stanse midlertidig, skriver Grønningsæter i ei pressemelding.

I påvente av en ROS-analyse (risiko- og sårbarhetshetsanalyse) krever Rødøy formannskap at innføring av ny ambulanseplan og flytting av ambulansebåten stanses.

Bakgrunnen for kravet er svaret helseminister Bent Høie (H) ga på Åsunn Lyngedal (Ap) sitt skriftlige spørsmål: Vil helseministeren bidra til at det gjennomføres en uavhengig risiko- og sårbarhetsananlyse før det gjennomføres endringer i ambulansetjenesten på Helgeland?

– Vi er veldig fornøyde med svaret fra Bent Høie. Nå får vi en ROS-analyse og de ser på saken på nytt. I den nye ambulanseplane flyttes ambulansebåten fra Rødøy, til Tonnes eller Kvarøy i Lurøy, og ambulansen fra Tonnes til Utskarpen, sier Rødøy-ordfører Olav Terje Hoff.

Han har god tro på at de nå blir hørt, og at nasjonalpolitikerne ikke kan overse - og høre de mange stemmene på Helgeland.

Artikkeltags