La ned hurtigbåtanløp. Nå melder konsekvensene seg

Foto: Øyvind A. Olsen

Foto: Øyvind A. Olsen

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

[Avisa Nordland] Torghatten Nord AS informerer om ruteendring i hurtigbåtruten i Rødøy. Grunnet mangel på ekspeditør vil Nordværnes ikke lenger anløpes på lørdager. Ruteendringen gjelder fra 01.02.2018.

Slik lyder meldinga fra Torghatten Nord mandag ettermiddag. Dette er en av følgene Torghatten Nord må ta etter at Nordland fylkeskommune har valgt å fjerne anløpet til Nordværnes på Nex 1-ruta, som går mellom Sandnessjøen og Bodø.

- Nedleggelsen av anløpet til Nordværnes påvirker også Rødøyekspressen. Vi mister vår ekspeditør på Nordværnes etter april. Han har sagt seg villig til å stille opp for oss fra mandag til fredag, men har ikke kapasitet til å ta denne jobben på lørdager, sier driftssjef i Torghatten Nord, Lars Petter Sundbakk til Avisa Nordland.

Reidar Leander Jensen er tredje generasjon som driver som ekspeditør på kaia på Nordværnes. Han er også eier av anlegget. Han uttalte til Avisa Nordland i fjor høst at det ikke er noe poeng å fortsette som ekspeditør etter at Nex legges ned.

- Dette skaper utfordringer for oss. Ekspeditøren vil holde det gående ut april. Hva som skjer etter det er opp til oppdragsgiveren vår, Nordland fylkeskommune, å vurdere, sier Sundbakk.

Han bekrefter at anløpet på Nordværnes kan henge i en tynn tråd.

- Beboerne må eventuelt benytte seg av nærliggende anløp. Som for eksempel på Vågaholmen.

Artikkeltags