Fortsatt trafikkvekst på Kjærstad, nedgang på Røssvoll

Mosjøen lufthavn Kjærstad

Mosjøen lufthavn Kjærstad

DEL

[HELGELENDINGEN] I februar reiste om lag 3,8 millioner passasjerer over Avinors lufthavner, en økning på om lag 2,7 prosent sammenliknet med fjoråret. Det viser trafikkstatistikken som Avinor sender ut hver måned.

Februar var preget av mye utfordrende vintervær, noe som resulterte i 500 flere kanselleringer enn i februar 2017. Regulariteten var 97,8 %, det vil si at 2,2 % av de planlagte flyvningene ble kansellert.

5.297 passasjerer reiste fra Mosjøen lufthavn Kjærstad i årets andre måned, en fremgang på 6,2 prosent sammenliknet med fjoråret. Hiitil i år har flyplassen hatt en vekst på 14,5 prosent.

I Sandnessjøen fikk de en veldig tøff start på året, med en nedgang på hele 33,2 prosent i januar. Lufthavnsjef Bjørn Ivar Blix mente da det nye FOT-anbudet og østavinden måtte dele på skylda for nedgangen. Selv om tallene ikke er like ille i februar, er det fortsatt en kraftig nedgang sammenliknet med trafikken i 2017. 4.442 passasjerer reiste fra Stokka i februar, og det er 23,1 prosent færre enn året før. Til sammen har flyplassen en nedgang på 28,1 prosent så langt i år.

På Røssvoll i Mo i Rana er nedgangen på 1,9 prosent i februar sammenliknet med fjoråret, mens i Brønnøysund er trafikken litt bedre enn på samme tid i fjor. De hadde en økning på 0,6 prosent.

Artikkeltags