– Jeg vil ikke spekulere i om det kommer reaksjoner fra russerne. De følger nok med

Nordsjøen  20181012.
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg ser på mens et F-18 Super Hornet-fly lander på det amerikanske hangarskipet USS Harry S. Truman, som nå er på vei til farvannene utenfor Norge for å delta i NATO-øvelsen Trident Juncture.
Foto: Johan Falnes / NTB scanpix

Nordsjøen 20181012. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg ser på mens et F-18 Super Hornet-fly lander på det amerikanske hangarskipet USS Harry S. Truman, som nå er på vei til farvannene utenfor Norge for å delta i NATO-øvelsen Trident Juncture. Foto: Johan Falnes / NTB scanpix Foto:

Av

Russland ikke informert om amerikanske kampflyangrep under øvelse i nord

DEL

Samtidig med med at Midt-Norge forbereder NATO-øvelsen Trident Juncture, skal amerikanske kampfly ha bombetokt i Troms. Russland er imidlertid ikke informert.

I øvelsen med navnet Northern Screen skal i overkant av 700 amerikanske soldater fra US Marines øve sammen med soldater fra Brigade Nord som skal reise til Irak.

Det atomdrevne amerikanske hangarskipet USS Harry S. Truman er samtidig på vei nordover i Norskehavet for å delta i øvelsen, skriver Forsvarets Forum.

Kampflyene på hangarskipet skal trene på å angripe bakkemål i Norge, men ifølge Forsvaret er ikke Russland informert om øvelsen. Årsaken er at øvelsen er for liten, melder NRK.

– Det vil benyttes bomber under denne øvelsen. Dette er ikke en del av NATO-øvelsen Trident Juncture, det er alliert trening som foregår i Norge, sier Sven Harald Halvorsen, talsmann for Forsvarsstaben.

– Jeg vil ikke spekulere i om det kommer reaksjoner fra russerne. De følger nok med, sier Halvorsen.

Artikkeltags