Gå til sidens hovedinnhold

Rystet etter ranet

Artikkelen er over 14 år gammel

RANA: Prix-sjef Kenneth Bakksjø skryter av hvordan de ansatte håndterte situasjonen da en bevæpnet raner dukket opp i butikken. – Men selvsagt er vi rystet, sier han.

De ansatte ved Prix på Ytteren brukte mye av gårsdagen til å snakke ut om det som hadde skjedd, etter at en maskert person dukket opp i butikken med et skytevåpen og ranet til seg kassabeholdningen i en av kassene. Dette skjedde like før klokken 23 mandag kveld.

Roser opptredenen

Det var to unge gutter som var på jobb og som var i ferd med å stenge, da raneren dukket opp. Kenneth Bakksjø, distriktssjef for Prix-butikkene, berømmer sine ansatte for deres opptreden i den dramatiske situasjonen.

– De håndterte situasjonen veldig bra. Til tross for at det man opplevde må ha vært meget, meget ubehagelig, så gjorde de akkurat det man skal gjøre i en slik situasjon, sier Bakksjø.

De som var på jobb da ranet fant sted ble mandag kveld tatt hånd om av profesjonelle, slik at de fikk snakket ut om hendelsen. I går var stemningen blant de øvrige ansatte ved Prix-butikken naturlig nok preget av det som hadde skjedd kvelden i forveien.

– Vi er selvsagt rystet etter det som har skjedd. Det er første gang vi opplever noe slikt i noen av våre butikker, og det har selvsagt satt sitt preg på dagen, sier Bakksjø.

Liten av vekst

Politiet jobbet hele natt til tirsdag med å sikre spor i og ved Prix-butikken på Ytteren. Basert på avhør av vitner har man en beskrivelse av raneren som en forholdsvis liten person. Etter å ha fått pengene som lå i den ene kassen, stakk vedkommende av til fots i retning mot Selfors.

Politiet ønsker nå kontakt med alle som kan ha sett noe eller noen av betydning i området mellom klokken 22 og 24 mandag.

– Alt kan være av interesse, sier politiadvokat Stig Morten Løkkebakken. Han forteller at raneren er mellom 150 og 165 centimeter høy og var maskert og ikledd mørke klær da ranet ble begått. Raneren hadde med seg en pose eller en bag, som kan ha blitt brukt til å oppbevare ransutbyttet.

– Vedkommende forsvant fra butikken og i retning byen. Området St. Hansveien og sideveiene til denne veien på Ytteren er derfor av interesse for oss. Vi vet ikke om vedkommende opererte alene, eller om det kan ha ventet noen i en bil i dette området. Derfor ber vi folk som har sett noe i det aktuelle tidsrommet, om å kontakte oss, sier politioverbetjent John Arve Stenberg.