Har allerede samlet inn over én million kroner til familien etter mikroflyulykken - Rana-firma blant de som stiller opp

Innsamlingsaksjon: Lars Nikolas Kuhmunen (32) ble brått revet bort fra samboeren og hans to små døtre, som på bildet ligger i armkroken hans. Nå har det blitt opprettet en innsamlingsaksjon for å hjelpe de etterlatte økonomisk.

Innsamlingsaksjon: Lars Nikolas Kuhmunen (32) ble brått revet bort fra samboeren og hans to små døtre, som på bildet ligger i armkroken hans. Nå har det blitt opprettet en innsamlingsaksjon for å hjelpe de etterlatte økonomisk.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

[Avisa Nordland] Lørdag skrev Avisa Nordland at det er startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe Ulrikke Hopstad (26) og barna, etter at samboeren og barnas far Lars Nikolas Kuhmunen (32) døde i mikroflyulykken som fant sted i slutten av august.

Det er Line Sletteng som er lillesøsteren til avdøde og Ingvild Sørdal, en venn av familien som har startet innsamlingen, for å hjelpe Ulrikke og de to småjentene på fire og ett år økonomisk.

Én million

Mandag kveld ble det publisert et innlegg på Facebook-gruppa "Innsamlingsaksjon for Ulrikke Hopstad", der de forteller at det har kommet inn over én million kroner i innsamlingsaksjonen.

Hvis du ønsker å bidra finner du informasjon på facebook-siden: Innsamlingsaksjon for Ulrikke Hopstad.

- For en fantastisk dag dette har vært - vi har passert 1.000.000 kroner i innsamlingsaksjonen og ikke nok med det, står det i innlegget som fortsetter med nyheten om at flere bedrifter og aktører ønsker å hjelpe familien.

De har nemlig tatt kontakt med dem og ønsker å gi bidrag til innsamlingsaksjonen i form av jobbutførelser, tjenester og/eller produkter.

Bedriftene og aktørene som hjelper til er:

  • Peder Brenne AS på Rognan - sponser hele installasjon av det elektriske i garasjen kostnadsfritt.
  • Dragefossen AS på Rognan - dekker alle kostnader ved å legge fiber inn til familiens nye bolig.
  • PK Strøm AS på Rognan - bidrar med kostnader ifht leie av maskiner ved tomtearbeid/graving, maskinell hjelp, masser og kobling av rør
  • Rana fargehandel på Mo - står for maling til hus og garasje både utvendig og innvendig.
  • Isoenergi Nordland AS på Fauske - kostnadsfri isolering av garasjen.
  • Rune Alm og Pål Kenneth Strøm - tilbyr gratis lån av lift til maling, oppsett av antenne osv.

Tragisk ulykke

Den 28. august 2018 omkom reindriftsutøver Lars Nikolas Kuhmunen (32) i den tragiske flyulykken ved Ramnfjellet i Gildeskål, sammen med piloten av flyet.

Lars Nikolas var selvstendig næringsdrivende i Saltfjellet reinbeitedistrikt og dagen ulykken inntraff var han på jobboppdrag. Ved hjelp av mikroflyet fikk han gjort tilsyn av reinsdyra, som befant seg i ulendt fjell og terreng.

Artikkeltags