Gå til sidens hovedinnhold

I dag starter arbeidet med rundkjøringen på Mjølan - dette er planen for anleggsarbeidet: - Trafikantene må regne med redusert fremkommelighet og noe ventetid

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er på sine egne sider Statens vegvesen melder at riggingen i anleggsområdet ved den planlagte rundkjøringen på Mjølan starter denne uka.

I tillegg til rundkjøringen mellom fylkesvei 12 og Murbakken, skal det også bygges en gang- og sykkelbru over fylkesvegen samt anlegges busslommer på begge sider av veien.

– Når entreprenøren har rigget seg til, starter arbeidet med skoging langs vegstrekningen. Så går de i gang med sprengningsarbeid i november, forteller byggeleder Terje Krommen i Statens vegvesen.

Spreningningsarbeidet vil i første omgang foregå nord for det eksisterende krysset. Her skal det lages plass til en midlertidig vei til bruk for å avvikle trafikken forbi anleggsområdet.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Bygglederen opplyser at man har planer om å la trafikken passere anleggsområdet gjennom hele byggetiden. Imidlertid må det påregnes redusert fremkommelighet, og i perioden med sprengningsarbeid noe ventetid. Naboer må også regne med noe støy samt en del anleggstrafikk mens arbeidet pågår.

Planlagt åpning er satt til skolestart høsten 2019, og det er selskapet Bertelsen & Garpestad som er entreprenør på prosjektet.

Les også

Byggingen av Mjølan-rundkjøringa er forsinket etter at Øijord & Aanes klagde på tildeling av jobben

Les også

Nå har de signert kontrakten, og arbeidet med rundkjøringen kommer i gang om få uker

Les også

Nå får Mo i Rana sitt andre lyskryss. Det skal også bygges ny rundkjøring og ny gangbro

 

Kommentarer til denne saken