[HELGELENDINGEN] Natt til søndag ble en kommunal bolig i Sandnessjøen overtent.

– Vi fikk den første meldingen 18 minutter over to i natt om at det var full fyr i en bolig i Foged Falcks vei i Sandnessjøen. I forbindelse med den første meldingen får vi beskjed om at det var en viss fare for spredning til nabohus, så vi vekker naboer og får dem ut. Den nærmeste boligen ble evakuert, men det var ikke behov for videre evakuering, sier operasjonsleder Jon Inge Moen hos politiet i Nordland.

Den kommunale boligen inneholdt to leiligheter. Moen forteller videre at brannvesenet raskt fikk kontroll over flammene og at de hadde startet kontrollert nedbrenning klokken kvart på tre, siden det ikke var håp om å redde huset.

– Spor og vitneforklaringer på stedet gjør at vi mistenker at brannen ble påsatt. Vi har pågrepet og siktet en mann i 20-årene som er satt i arresten i Mosjøen.

– Hvordan foregikk pågripelsen?

– Mannen satte seg litt opp i starten, men vi fikk raskt kontroll på han. Han var litt uvillig til å bli pågrepet kan du si, så det ble litt basking på stedet. Men det var udramatisk i og med at vi raskt fikk kontroll på han, sier Jon Inge Moen.

Minst en person bodde i den kommunale boligen.