Hund var innestengt i varm bil i flere timer i Sandnessjøen - måtte ringe politiet for å berge hunden

En overopphetet hund var stengt inne i denne bilen i flere timer.

En overopphetet hund var stengt inne i denne bilen i flere timer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

[Helgelendingen] Flere personer pluss politi måtte trå til da en hund sto innestengt i en bil i flere timer i Sandnessjøen. Ute var det sol og 30 grader i skyggen.

En utenlandsregistrert bil sto i onsdag parkert i Sjøbergsgate bak Amfisenteret i Sandnessjøen. Inne i bilen var en hund som tydelig slet i varmen. I Sandnessjøen har det i dag vært over 30 grader i skyggen, og lite vind. En liten glippe var åpnet på den ene siden av bilen, men det var både avføring og spy i bilsetene etter hunden som ifølge vitner var tydelig syk av varmen.

Bilen hadde en parkeringslapp i ruten som gikk ut rundt klokken 10 onsdag formiddag. Ved ellevetiden var det lagt på en parkeringsbot på vinduet.

Et vitne forklarer til Helgelendingen at eieren ble etterlyst over høyttaleranlegget inne på Amfi.

– En franskmann i 30-årene dukket opp rundt klokken halv to. Han hadde tydeligvis ikke vært i bilen etter at bilen ble parkert, sier vedkommende til Helgelendingen.

I mellomtiden hadde også politiet kommet til situasjonen.

– Vi fikk kjølt ned hunden ved å spraye vann på den gjennom ei åpen glippe i vinduet. Men det var stillestående luft i den bilen, og sikkert 50 grader der inne i tillegg til spy og ekskrementer. Politiet kom etter at de ble varslet. Det tok bare to minutter fra vi varslet til de var der. De fikk åpnet døren, og tatt ut hunden. Hunden var overoppheta og redd, men roet seg da eieren kom, forklarer vitnet.

Politiet advarer mot å etterlate barn eller dyr i biler på varme dager.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken