Scandic Syv Søstre er konkurs - banken overtar hotellet

Hotel Scandic Syv Søstre i Sandnessjøen.

Hotel Scandic Syv Søstre i Sandnessjøen. Foto:

DEL

Det er i en pressemelding det fremgår at det er åpnet konkurs i selskapene Scandic Syv Søstre AS, TK 47 AS og Syv Søstre Parkering AS.

Enn videre er eiendomsselskapet Hotell Syv Søstre AS overdratt til Helgeland Sparebank.

– Etter overtakelse av Rica i 2011, utbygging og drift av Scandic Syv søstre, overtakelse av Hotell Kysten og mange år med store tap har eierne besluttet å ikke tilføre mer kapital gjennom Syv Søstre Holding AS, forteller styreleder Morten Guttormsen i Scandic Syv Søstre.

Helgeland Sparebank vil nå jobbe for å få på plass nye, langsiktige eiere til videre hotelldrift i Sandnessjøen.

– Helgeland Sparebank overtar eiendomsselskapet Hotell Syv Søstre og vi skal gjøre vårt ytterste for å finne en god løsning med nye, langsiktige eiere. Det er viktig for Helgeland, for Sandnessjøen og reiselivet at det finnes et godt hotelltilbud i Sandnessjøen, sier administrerende direktør i Helgeland Sparebank, Hanne Nordgaard.

De ansatte har fått beskjed om situasjonen i dag tidlig. Dette vil få konsekvenser for hotellets gjester fra og med fredag 1. februar.

Sigridkongressen arrangeres kommende helg, og dette vil dermed kunne berøre gjester som skal dit. Imidlertid gjør man oppmerksom på at det er opp til bobestyrer å avgjøre hvor lenge hotellet holder åpent.

Artikkeltags