Eldre mann forsøkt ranet med kniv – politiet jakter gjerningsmannen

DEL

Helgeland[Helgelendingen] En eldre mann ble forsøkt ranet i Sandnessjøen i går kveld. Raneren spurte om penger og viste deretter fram en kniv. Han la på sprang etter å ha fått muntlige tilrop fra forbipasserende. Hendelsen skjedde i Harald Hårfagres gate på Sandnes. Gjerningsmannen sprang fra stedet i Snorres gate og Sigurd Herses gate, det skriver politiet i Nordland i en pressemelding.

Politiet fikk melding klokken 22:19 torsdag kveld, kort tid etter hendelsen, og startet umiddelbart søk etter gjerningspersonen. Politiet melder at de ut over natta og i dag tidlig har foretatt en rekke etterforskingsskritt, men at ingen er pågrepet eller siktet i saken foreløpig.

Personen som utførte dette forsøket på ran, er beskrevet som en stor person, kraftig kroppsbygning og 180–185 cm høy. Han var iført mørk genser og mørk bukse. Ansiktet var tildekket av en mørk lue som var trukket helt ned til halsen. Vedkommende hadde på seg joggesko og han snakket helgelandsdialekt. Kniven som ble holdt fram skal ha vært ganske stor, men uvisst av hvilke type, skriver politiet videre.

Politiet ber folk ta kontakt om noen har opplysninger om en person som passer beskrivelsen, eller har gjort observasjoner i området i går kveld.

Etter det politiet kjenner til, så står det etter forholdene bra til med den eldre mannen som ble utsatt for ransforsøket. Han blir ivaretatt av familie.

Artikkeltags