Framsatte trusler mot skole på Helgeland

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

[Avisa Nordland] – Det har nok en gang blitt framsatt trussel via applikasjonstjenesten Jodel mot en skole på Helgeland, denne gangen i Sandnessjøen.

Det opplyser Nordland politidistrikt i en pressemelding fredag.

– Trusselen var en tekst som advarte mot å gå på skolen neste dag, i kombinasjon med et bilde som ga assosiasjoner til skyting. Dette ble gjort kjent for politiet i går like før kl. 13.00. Rask og effektiv etterforskning fra Alstahaug og Leirfjord lensmannskontor, gjorde at personen var identifisert allerede samme dag kl. 16.40.

Det sier Tom Giertsen, lensmann ved Alstahaug og Leirfjord lensmannskontor, Nordland politidistrikt, i pressemeldingen.

– Politiet oppsøkte den mistenkte, som var en ungdom på 16 år. Ungdommen har erkjent forholdet og forklart truslene ikke var alvorlig ment, det var ikke planlagt å utføre noe kriminelt. Ungdommen må stå til rette for sine handlinger, sier Giertsen.

– Det slås hardt ned på trusler som framsettes i sosiale medier, og som er egnet til å spre frykt i samfunnet.

Lensmannen opplyser om at reaksjonen på truslene som ble framsatt via Jodel i Mo i Rana og i Mosjøen i januar 2016 førte til fengsel i 20 dager. Dommen ble gjort betinget, med en prøvetid i 18 måneder og ungdomsoppfølging i konfliktråd i 6 måneder.

LES MER (+): Retten mener det er viktig å reagere mot elevene som truet skolen via Jodel

– Vi ønsker ikke å gå i detalj om innholdet i trusselen eller gå noe lengre i stedsplassering eller opplysninger om person. Det som er viktig for politiet å presisere er at denne typen utspill i sosiale medier blir tatt på alvor. Politiet setter inn sine ressurser for å oppklare saken, vi varsler kommune og andre samarbeidsaktører, og det får alvorlig etterspill for den eller de som står bak. Vi anmoder om at foreldre, skoler og ungdomsmiljøene selv på nytt tar opp dette temaet, sier lensmann Tom Giertsen.

Artikkeltags